Otkriven IDENTITET bombaša iz Liverpula: Islamista koji je prešao u hrišćanstvo hteo da napadne OVO MESTO

Veruje se da je preminuo nakon što ga je heroj taksista zaključao u taksiju tokom eksplozije ispred ženske bolnice

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

Bombaš-samoubica koji je poginuo u taksiju u Liverpulu kada se eksplozivna naprava koju je imao kod sebe aktivirala ispred ženske bolnice je, kako su otkrili britanski mediji, hrišćanin, pica majstor i tražilac azila.

Kako piše Mejl onlajn Enco Almeni (32) je došao u Veliku Britaniju iz Iraka pre nekoliko godina i prešao je iz islama u hrišćanstvo 2017. godine u katedrali za koju se veruje da je hteo da je napadne.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prijatelji su rekli da je Almeni rođen kao Emad Džamil Al-Svealminu kome je otac iz Sirije, a majka iz Iraka i za kog se veruje da je većinu svog života proveo u Iraku.

On je uhapšen za nošenje ”velikog noža” nakon što mu je odbijen azil 2014. godine.

Smatra se da je Almeni bio ljubitelj moto trka i da je promenio ime u čast italijanskog tvorca superautomobila Enca Ferarija, i u pokušaju da zvuči zapadnije u svom zahtevu za azil.

Almeni je većinu svog vremena proveo u Velikoj Britaniji u Liverpulu, gde su ga podržavali hrišćanski volonteri iz mreže crkava koje pomažu tražiocima azila. Proveo je osam meseci živeći sa pobožnim hrišćanima Malkolmom i Elizabet Hičkot u njihovoj kući u okrugu Egburt u Liverpulu.

Pretpostavlja se da je prvobitno tražio od taksiste Perija da ga odveze do katedrale, ali su ga saobraćaj i zatvaranje puteva sprečili da stigne tamo. Veruje se da je preminuo nakon što ga je heroj taksista Dejvid Peri zaključao u taksiju tokom eksplozije ispred liverpulske ženske bolnice.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Abdul Raheem Rudolph ?? (@rudol9h)

Detektivi i MI5 istražuju da li je bombaški napad bio napad inspirisan islamistima i da li je Almeni bio motivisan da ubije sebe i druge.

Bezbednosni izvori rekli su za Mejl da su Almenijevi problemi sa mentalnim zdravljem “ključna linija istrage” u razumevanju motiva za napad.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar