Supruga Mike Aleksića SVEDOČIĆE na sudu? Vlasnik škole glume spremio još jednog “keca u rukavu”

Ispred Palate pravde juče je Aleksića dočekao mladić koji je u rukama držao tablu na kojoj je pisalo "Verujem Mileni Radulović"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Milena Arsenic, Printscreen

Miroslav Mika Aleksić (68), vlasnik škole glume “Stvar srca”, izjasniće se 28. decembra o optužbi da je seksualno zlostavljao polaznice svoje škole, među kojima su glumice Milena Radulović (36), Iva Ilinčić (35), a kako je najavio njegov advokat, odbrana učitelja glume biće jako interesantna.

Ističući da je optužnica manjkava i nepotkrepljena i da, kao takva, ne bi trebalo ni da bude procesuirana, advokat Zoran Jakovljević naveo je da Aleksić, kao čovek koji ima rak prostate, nije mogao da siluje devojke koje su ga optužile.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Kako je moguće da je ta oštećena prijavila mog klijenta da je siluje svakog utorka, a da je prvo silovanje bilo baš na dan kada je Aleksić radio biopsiju prostate? Znate li kako se ona radi? Tako što se ubaci neka budža u prostatu i onda 12.000 puta iglica čarka sadržaj koji treba da bi se uradio patohistološki nalaz! Muškarac posle toga mesec dana pada u nesvest kada ide da mokri. Postoji velika opasnost od infekcija i nastupanja sepse. To je prosto kao pasulj – rekao je Jakovljević u pauzi suđenja, dodajući da je biopsija rađena 2018. godine.

Foto: Vlada Sporcic

STAV ODBRANE

Jakovljević smatra da javnost treba da bude isključena kada oštećene budu davale iskaz i dodao da je većina saglasna što se tiče toga.

– Trenutno nismo dali nove dokaze, nego smo konkretizovali već date. Punomoćnici oštećenih nam osporavaju da li su postajala famozna vrata na kancelariji, osporavaju nam da saslušamo doktore, odbijaju nam svedoke koji imaju saznanja. Tužilaštvo ide na to da se oštećene ne saslušavaju nego da se čitaju njihovi iskazi, jer je svesno koliko je optužnica činjenično nepotkrepljena. Miku su predstavili kao monstruma koji maltretira decu i ispira mozgove i normalno je da ćemo da dovedemo veliki broj svedoka – rekao je Jakovljević.

On je dodao da njegov klijent, osim raka prostate, ima srčane probleme i dijabetes.

STAV OŠTEĆENIH GLUMICA

S druge strane, advokat Jugoslav Tintor, punomoćnik oštećenih, izjavio je da su glumice Milena Radulović (36) i Iva Ilinčić (35) spremne da se suoče sa svojim nekadašnjim učiteljom glume.

– Milena Radulović i Iva Ilinčić ne traže nikakav poseban status u postupku i spremne su da sve tvrdnje kažu i u prisustvu okrivljenog Aleksića. Nemaju problem sa tim – izjavio je Tintor posle završenog pripremnog ročišta, koje je bilo zatvoreno za javnost.

Foto: Vlada Sporcic

On je istakao da će sud proceniti da li će glumice i druge polaznice škole svedočiti iza zatvorenih vrata.

– Sud je doneo odluku da se izvedu dokazi u postupku i prihvatio je sve predloge tužilaštva kako u pogledu pisane dokumentacije, tako i predloženih svedoka. Sud je prihvatio samo mali broj svedoka koje je Aleksić predložio – dodao je Tintor i naveo da će svedočiti neki polaznici škole “Stvar srca”.

SVEDOČI I MIKINA SUPRUGA?

Kako saznajemo, advokat Denis Bećirić je predložio da svedoči i Aleksićeva supruga Biljana Mašić.

– Predložio sam jer je dugo radila u školi glume i pretpostavljamo da je mnogo znala ili čak nešto i čula – rekao je Bećirić.

Mika Aleksić je juče u Palatu pravde došao zajedno sa advokatima, a na pauzi je izašao samo da zapali cigaretu. On je došao iz kućnog pritvora, u kojem se nalazi od 10. septembra.

Piše: Danica Ćuruvija

OVU I DRUGE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 16. NOVEMBAR

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Kurir

Komentari (2)

Ostavite komentar