Zlatni bokseri Srbije: Veliki uspeh za naš sport u Skoplju!

Dva zlata i jedna bronza

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: BSS

Jubilarni 50. Zlatni gong, seniorski turnir sa velikom tradicijom čiji domaćin je Skoplje I iza kojeg stoji sjajna organizacija Boks federacija Makedonije, ugostio je brojne takmičare iz regiona I Evrope.

Samo pet dana po zvršetku Svetskog šampionata za muškarce u Beogradu, Srbija je stigla do novih medalja, ovaj put dve zlatne (Rogić i Jovanović) i jedna bronza (Nazif). Selektor muške boks reprezentacije Srbije Milan Piperski odabrao je malu ekspediciju boksera i trenera za Zlatni gong u Skoplju, koja je svoju zemlju predstavljala na sjajan način.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Srbiju su na ovom izuzetno cenjenom takmičenju predstavljala tri boksera: Sejdi Nazif u kategoriji do 63,5 kilogram, Igor Rogić (75 kg) i Slobodan Jovanović (86 kg), pod vođstvom i podrškom trenera naše selekcije Stojna Kneževića i Marka Mijaljevića.

Nazif je voljom žreba prošao bez borbe u polufinale, gde je od njega bolji predstavnik Irske. Sjajan utisak ostavio je Igor Rogić, sa tri pobede. Bio je sjajan u svojoj kategoriji u sva tri meča, pobedivši Ukrajinca, Albanca i u finalu najboljeg boksera Velsa Krofta, koji je pre početka turnira predstavljen kao velika zvezda i budućnost boksa ove ostrvske zemlje.

Foto: BSS

Slobodan Jovanović koji je na Svetskom prvenstvu u Beogradu zaustavljen od Kubanca, potvrdio je da ima veliku budućnost. Protiv Moldavca u polufinalu imao je težak zadatak, ali je sjajno koristio levu ruku, a nakon pobede nagrađen je gromoglasnim aplauzom u dvorani “Boris Trajkovski”. U finalu Jovanović se borio protiv visokog reprezentativca Crne Gore Milorada Purića. Naš reprezentativac je dominirao u prvoj rundi, koju su mu sudije jednoglasno dodelile. U drugoj rundi Crnogorac je pokušao da se vrati u meč sa puno napada, koje je Jovanović sjajnim gardom dobro odbijao. Na kraju pobeda Slobodana i u drugoj rundi, dok je treću rutinski završio u svoju korist, a rezultat svega je još jedna zlatna medalja za srpski boks.

– Prezadovoljan sam. Iza mene je vrhunska godina, mnogo sam napredovao. Doneo sam titulu Somboru u klupskoj Super ligi. Za Partizan obezbedio vicešampionsku titulu na Pojedinačnom prvenstvu Srbije. I sada u Skoplju teški rivali, u finalu favorizovanog Velšanina sam nadvisio i nosim medalju u Srbiju. Jedva čekam debi za Crvenu zvezdu u Regionalnoj ligi – poručio je Igor Rogić.

Bonus video:

 

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar