Bokserska reprezentacija Srbije na pripremama na Zlatiboru: “Čeka nas puno važnih takmičenja”

Tamo će provesti 21 dan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: BSS

Najbolji bokseri Srbije, seniori, omladinci i juniori, nalaze se na Zlatiboru, gde se pripremaju za seriju izazova tokom 2023. godine.

Pod budnim okom stručnog štaba na čijem čelu je selektor Milan Piperski, kao i veliko pojačanje ugledni trener iz Kazahstana Bolat Nijazimbetov, radi oko 50 boksera sa željom da osvoje što više medalja za Srbiju.

– Počeli smo godinu u kojoj nas očekuje mnogo izazova i prilično zgusnut kalendar bazičnim, odnosno opštefizičkim pripremama na Zlatiboru. Plan je da budemo ovde 21 dan, pripreme teku u najboljem redu, očekuje nas mnogo važnih takmičenja ove godine, imamo zadate ciljeve i nadam se da ćemo ih ostvariti – rekao je Piperski novinarima na Zlatiboru.

Već posle ovih priprema idemo za Bugarsku, gde ćemo nastupiti na najjačem turniru na svetu Strandžat kupu, sa A selekcijom, dodao je on.

– Posle toga u martu imamo u planu zajedničke pripreme u Beogradu sa selekcijama Francuske, Irske i još nekim jačim timovima, nakon čega ćemo imati tradicionalni Beogradski pobednik, gde ćemo imati jaku i veliku konkurenciju. U aprilu plan je da odemo u Kazahstan, jednu od vodećih zemalja na svetu kada je boks u pitanju i već u maju čeka nas prvenstvo sveta, za nas veoma bitno i važno u Uzbekistanu – ističe Piperski.

Nakon Taškenta opet slede mini pripreme i odlazak za nas najvažniji turnir ove godine, kvalifikacije za Olimpijske igre, koje su planirane na Evropskim igrama u junu u Poljskoj (Krakov), naglašava selektor.

– U drugom delu godine imaćemo i Evropski šampionat do 22 godine, a napomenuo bih da je prosek godina naših reprezentativaca, onih koji su rođeni u Srbiji, 20. Svi su mladi i smatram da je važno da na tom takmičenju osvojimo što više medalja, što sjajnih i jednostavno, uvodimo ih u vrhunski boks, stadijum gde možemo očekivati od njih da osvajaju i olimpijske medalje.

Piperski je naglasio značaj činjenice da su, uz seniorske medalje sa Svetskog i Evropskog prvenstva, mladi srpski bokseri prošle godine osvojili tri medalje na Evropskom šampionatu u Poreču.

– Sa pravom smo tu gde smo i realno bi bilo očekivati da osvojimo neku medalju na Svetskom prvenstvu, kao i da neko od naših boksera izbori plasman na Olimpijske igre i posle dugo vremena imamo tu predstavnika.

Takođe, brzo će 2024. godina kada smo domaćini EP za seniore i seniorke, važno takmičenje za nas i za našu zemlju.

– Voleo bih da ova godina prođe kao što smo zamislili i planirali i da na krilima tog kontinuiteta osvojimo što više medalja na šampionatu Evrope kod nas u Beogradu 2024 – zaključio je Piperski.

Rastku Simiću, omladinskom vicešampionu Evrope, naredna sezona biće prva seniorska.

– Prešao sam iz omladinaca u seniore i biće znatno teže. Radimo naporno na pripremama da bismo što spremnije dočekali takmičenja. Za sada mi je osnovni cilj da uđem u reprezentaciju, stičem iskustvo, sledeće godine je Evropsko za mlade do 22 godine, tu verujem sa mogu da se borim za medalju, a u budućnosti da osvajam medalje na najvećim takmičenjima – izjavio je Simić.

Almir Memić, bokser od kojeg se mnogo očekuje, rekao je da je godina počela odlično, da se na pripremama radi dobro i da očekuje adekvatne rezultate.

– Imamo novog trenera iz Kazahstana, odličan je stručnjak i pomoći će nam da ostvarimo što bolje rezultate. Prošlu godinu sam završio perfektno sa “Zlatnom rukavicom”, očekujem da tako nastavimo i u Bugarskoj, a zatim i da na Svetskom prvenstvu osvojimo bar jednu medalju – poručio je Memić.

Ova godina mogla bi da bude prekretnica u karijeri nekadašnjeg juniorskog šampiona Evrope Semiza Aličića.

– Očekuje nas naporna godina, vredno radimo za ono što nas očekuje. Mislim da će moje prvo takmičenje biti “Beogradski pobednik” i daću sve od sebe da izborim mesto u reprezentaciji za Svetsko prvenstvo i Evropske igre – poručio je Aličić.

Omer Ametović istakao je da je njegov cilj da osvoji medalju za Srbiju na šampionatu sveta.

– Daću sve od sebe da dođem do medalje u Taškentu, za Srbiju, moj klub, sebe. I da se na najbolji način odužimo za ove fantastične uslove koje imamo na pripremama – rekao je Ametović.

Bonus video.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar