Ovo je tajna Salahovog uspeha: Ima posebnu ishranu, ali jedno jelo se posebno izdvaja kao važno!

- Ishrana je vrlo važan deo igre. Pomaže mi da igram bolje, da spavam i da se telo brže oporavi - rekao je Mo Salah svojevremeno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Nigel French / PA Images / Profimedia

Mohamed Salah je već godinama fudbaler svetske klase.

Dolazak u Bazel, pa boravak u Čelsiju i Fiorentini nisu bili previše zapaženi, pa je tek u Romi 2015. godine pokazao da je fudbaler vredan pažnje posle određenih lekcija kod Lućana Spaletija. Nije ni čudo što su to iskoristili u Liverpulu i doveli ga za 42 miliona evra u svoje redove.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Salah je za manje od pet godina postao legenda kluba, a osim prirodnom talentu, svoje igre duguje i velikoj posvećenosti i odricanju, kao i detaljnoj kontroli tela.

Kada je dolazip u Evropu Egipćanin je bio mršav, a sad je dovoljno jak da dobija duele sa fizički dominantnijim defanzivcima iz protivničkih ekipa.

Sve to zahvaljujući posebnom režimu ishrane.

– Ishrana je vrlo važan deo igre. Pomaže mi da igram bolje, da spavam i da se telo brže oporavi. Kako nemam masnoće u telu, nutrcionista mi kaže da mogu da jedem šta poželim, isto je i sa pićem – rekao je egipatski as.

Mlečni proizvodi, sve vrste voća i povrća, kao i piletina, sastavni su delovi njegove ishrane. Ipak, jedan specijalitet zauzima posebno mesto.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mohamed Salah (@mosalah)


U pitanju je jelo zvano kušari koje se pravi od pirinča i makarona, a koje se prelivaju sokom od paradajza. Takođe, u ovo jelo se ubacuje i luk.

Salah je ove sezone postigao 15 golova i postao je najbolji afrički strelac u istoriji Premijerlige.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar