Zbog ankete na Tviteru Mask PRODAO akcije Tesle: Iza svega se krije DOBRO osmišljenja priča (FOTO)

Tesla je najvredniji proizvođač automobila na svetu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

Izvršni direktor “Tesle” Ilon Mask prodao je oko 5 milijardi dolara (3,7 milijardi funti) akcija ovog proizvođača električnih automobila.

Na ovaj potez se odlučio nekoliko dana nakon što je pitao putem društvene mreže Tviter svojih 63 miliona pratilaca da li treba da proda 10 odsto svog udela u Tesli, prenosi BBC.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Akcije kompanije pale su za oko 16 odsto u dva dana nakon što je anketa izašla na Tviteru.

Teslin poraz dolazi usred burnih nekoliko dana za proizvođača automobila. Počelo je kada je Mask pitao svoje pratioce na Tviteru tokom vikenda da li treba da proda 10 odsto svog udela u kompaniji, nakon čega je usledila vest da je njegov brat Kimbal prodao akcije neposredno pre glasanja.

Tesla je najvredniji proizvođač automobila na svetu, sa berzanskom vrednošću od više od milijardu dolara.

Maskov fond prodao je skoro 3,6 miliona akcija Tesle, vrednih oko 4 milijarde dolara, kao i 934.000 akcija za 1,1 milijardu nakon što je iskoristio mogućnost kupovine skoro 2,2 miliona akcija.

Dokumenti su pokazali da je prodaja oko petine akcija obavljena na osnovu unapred dogovorenog plana trgovanja postavljenog u septembru, mnogo pre nego što je Mask tokom vikenda objavio vest, kao i anketu na društvenim mrežama o prodaji nekih njegovih akcija.

Mask je u subotu objavio anketu na Tviteru tražeći od svojih pratilaca da glasaju o tome da li treba da proda deo svog udela u Tesli da bi ispunio svoje poreske obaveze.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar