Ovako je Neda Arnerić govorila o Zdravku Čoliću, Goranu Bregoviću, Staniji i statusu seks simbola!

Stalno sam se trudila da budem ozbiljnija nego što sam zaista bila, izjavila je velika glumica

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Neda Arnerić
ScreenShot YouTube

Slavna glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini, prenose mediji.

Neda Arnerić rođena je 15. jula 1953. godine u Knjaževcu. Završila je Devetu gimnaziju i već sa 16 godina upisala se na Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Već 1966. je debitovala u filmu “San”, sa samo 13 godina. Tamo negde krajem devedesetih, nekoliko godina od raspada Jugoslavije i kada je počelo mikrootopljavanje na prostorima bivše SFRJ, rađene su razne ankete na asfaltu i trotoarima eksdomovine. Među njima je bilo i pitanje o najvećim asocijacijama na bivšu zemlju, a najčešće su se pominjali „Politikin zabavnik”, „kokta”, „eurokrem” i… Neda Arnerić. Tada je i potvrđeno da je beogradska glumica najveći zajednički sadržalac sećanja i asocijacija bivših Jugoslovena na bivšu zemlju. 

I družila se sa najvećim muzičarima tog vremena i te države, između ostalih sa Zdravkom Čolićem i Goranom Bregovićem. Upravo o njima Neda je govorila u jednom od svojih intervjua za Nedeljnik. Prenosimo vam neke od odgovora velike glumice: 

Voleli ste muzičare.

Svaki mesec sam menjala muzičare u koje sam se zaljubljivala. Prvo je u mom životu bio Zoran iz „Crnih bisera”, pa Đani iz „Zlatnih dečaka”, pa Viktor iz „Robota”, pa Dražen iz „Crvenih koralja”. Svih sam se setila, hahaha, bravo, Nedo.

To nisu bile veze?

Ne, samo zaljubljivanja. I danas se družimo.

Da li su vam se kasnije udvarali muzičari? Bili ste u filmu o „Bijelom dugmetu”.

To su mi bile neostvarene ljubavi.

Bregović?

Sviđali su mi se i Bregović i Čolić.

A da li bi njih dvojica imali šanse da su „krenuli” na vas?

Hahaha. Ma nisu me gledali. Posmatrali su me kao klinku.

Nemoguće da neko ne gleda Nedu Arnerić.

Mislim da me u „Bijelom dugmetu” niko nije gledao. Sviđao mi se Goran Bregović. I Zdravko Čolić mi se sviđao, ali smo na kraju postali drugari.

Čola je je znao da vam se sviđa?

Čolić je pretpostavljao. Bila sam možda i pomalo otvorena. Ali imala sam kompleks što sam najmlađa. I dodavala sam godine. Gledali su me kao klinku i nisu me uzimali za ozbiljno. Verujem da je „Bijelo dugme” mislilo: „Šta će nam ova klinka da nam se kači na vrat?” A ja sam bila klinka sa ozbiljnim zanimanjem. Sa filmskom biografijom od šest i sedam filmova.

Bila je fama da su se u bivšoj Jugoslaviji u svim kasarnama JNA prodavala ogledala sa vašom slikom na poleđini. Ne možete da izbegnete činjenicu da ste bili seks-simbol.

Nisam ništa činila da to postanem. Nisam odrađivala foto-seanse sa čuvenim fotografima. Nisam se slikala u izazovnim pozama. Stalno sam se trudila da budem ozbiljnija nego što sam zaista bila. To je problem mladosti. Oni mene stavljaju u kontekst seks-simbola, a ja bih da glumim Antigonu. Imala sam kompleks od tog smeštanja u seks-simbol. Hoću i ja da budem ozbiljna glumica i da igram karakterne role. Da budem ružna na filmu, hoću da budem sa debelim obrvama i brkovima pa sam kao takva u nekim ulogama bila srećna. Kao u predstavi „Kir Janja”, koju je režirao Dejan Mijač. Igram Katicu, a Milena Dravić maćehu. Mislim kako da poružnim, jer sam nesrećno i zapostavljeno dete u „Kir Janji”. I onda su mi nacrtali brčiće i stavili crnu periku, koja me je ogrubela. Bila sam željna takvih uloga.

Da li ste na društvenim mrežama?

Ne, ne.

Znači, vaš Tviter profil je lažan.

Ne znam ni da li postoji.

Na njemu piše da je Stanija najlepša Srpkinja.

Molim?

Časna reč… Vaše slike i vi, kao, komentarišete Staniju.

Ne, sigurno ne. Kompjuter koristim samo da pošaljem mejl i na Skajpu sam ponekad da se čujem sa prijateljima i porodicom. I kad pišem, to radim olovkom, pa tek onda eventualno nešto prekucam. Pored muža i porodice, prijatelji su mi najvažniji u životu. Bez mojih drugarica ne bih mogla da živim opušteno. Ovako imam moju Vesnu i Zinku i srećna sam što ih imam.



Izvor: Nedeljnik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar