Bili su BRAĆA, a to je malo ko ZNAO: Naši poznati glumci gotovo NIKADA nisu govorili o svojoj povezanosti

Ovaj podatak mnoge je iznenadio

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Maestralne uloge legendarnog glumca Nikole Simića ostaće zauvek upamćene. Iako je voleo scenu i svetla reflektora, privatnost je, nasuprot tome, ljubomorno čuvao. Upravo zbog toga mnogi detalji iz njegovog privatnog života nisu poznati široj javnosti, pa je tako i podatak o srodstvu sa još jednim poznatim glumcem iznenadio mnoge.

Naime, malo ko zna da je rođeni brat Nikole Simića čuveni glumac Slavko Simić, koji je ostvario uloge u brojnim filmskim ostvarenjima i pozorišnim komadima.

foto: Printscreen

Davne 1970. godine, u razgovoru za TV Reviju, Slavko je otkrio da je u pravo on uticao na svog mlađeg brata Nikolu da počne da se bavi glumom.

– Verovatno da sam ja uticao na svog mlađeg brata Nikolu. Ja sam od najranijeg detinjstva želeo da postanem glumac. Odlazio sam u pozorište, postao sam član dramske družine, odlazio na probe. Često je sa mnom išao i Nikola. Možda je to uticalo na njega da zavoli glumu – prisetio se tom prilikom Slavko.

foto: Printscreen

Njegova prva uloga na filmu bila je 1947. u ostvarenju “Živjeće ovaj narod” prema tekstu Branka Ćopića, a jedna od poslednjih u prvoj sezoni serije Otvorena vrata, u kojoj se našao u ulozi pijaniste.

Slavko je preminuo 20. novembra 2007. godine nakon borbe sa opakom bolešću, u 83. godini.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar