PROKLETSTVO broja 67: Ista stvar POVEZUJE Rokvića, Šaulića, Aleksića i Balaševića

Njihove smrti potresle su region

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ mn/E-stock/ Miloš Rafailović/ATA images

Čuveni pevač Marinko Rokvić imao je 67 godina kada je  preminuo od posledica teške bolesti. Čini se da postoji prokletstvo, pošto su i mnogi drugi muzičari preminuli u tom periodu. Tako su nas u poslednjih godinu dana napustili gitarista Miša Aleksić, kantautor Đorđe Balašević, pre više od dve godine u saobraćajnoj nesreći preminuo je Šaban Šaulić, a svi su u trenutku smrti imali 67 godina.

Foto: E-stock/Aleksandar Nalbantjan

MIŠA ALEKSIĆ

Basista rok grupe Riblja čorba Mirosalv Miša Aleksić preminuo je prošlog novembra u 67. godini. Bio je jedan od osnivača čuvenog benda, sa kojim je snimio više od 20 albuma. Mnoge poznate ličnosti bile su slomljene zbog preranog odlaska muzičara, a javno su se od njega oprostili Vlado Georgiev, Željko Joksimović, Dejan Cukić, a Momčilo Bajagić Bajaga otkazao je onlajn koncert zbog smrti svog kuma.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Foto: ATA Images

ŠABAN ŠAULIĆ

Celoj Srbiji je 17. februara 2019. godine zastalo srce kada se pojavila vest da je preminuo kralj narodne muzike Šaban Šaulić. Legendarni pevač život je izgubio u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, gde je nastupao. Njegove pesme još uvek se pevaju, a kroz njih će Šaban večno živeti. Neke od najpoznatijih Šaulićevih numera su „Dođi da ostarimo zajedno”, „Dva galeba bela”, „Kraljice moga srca”, „Cveta”, „Žal”, kao i mnoge druge. Od legende su se oprostile gotovo sve poznate ličnosti u Srbiji, a sahranjen je u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

Foto: ATA images

ĐORĐE BALAŠEVIĆ

Ceo Novi Sad, Vojvodina, Srbija i region u februaru su se kroz suze opraštali od čuvenog kantautora Đorđa Balaševića, koji je prerano i iznenada otišao. Panonski Mornar je tokom karijere snimio 12 albuma, a najpoznatije numere su „Ringišpil”, „Ne lomite mi bagrenje”, „De mol”, „Namćor” i mnoge druge. U njegovom rodnom Novom Sadu su u gradu paljene sveće, na Gradskoj kući su bila ugašena svetla, a njegovi poštovaoci okupili su se i ispred porodične kuće Balaševića, dok su se i ljudi iz drugih gradova širom regiona opraštali od pevača.

OVU, ALI I MNOGE DRUGE PRIČE MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 8. NOVEMBAR

Foto: Objektiv.rs

Autor: Mila Marinović

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar