OVO je malo ko znao: Evo kako je Toma Zdravković POMOGAO Marinku Rokviću u karijeri (FOTO)

Isplivala nikad viđena fotografija njih dvojice i još jednog legendarnog pevača

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen

Pevač Marinko Rokvić danas je preminuo u 68. godini života nakon teške borbe sa pankreasom.

Na Instagramn stranici posvećenoj legendarnom Tomi Zdravkoviću pojavila se fotografija na kojoj su: Toma, Marinko i Ljubiša Stojanović Luis.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Marinko je Tomu upoznao davne 1974. godine i od tada mu se neizmerno divio.

– Ja sam bio početnik kada smo se upoznali. To je bilo negde 1974. godine, kada su sve kafane i restorani u Beogradu radili do ponoći, osim “Gradskog podruma”, koji je radio od ponoći do zore. I onda sam ja sa mojim muzičarima, kad završimo nastup, u dvanaest sati odlazio u “Gradski podrum”, onim danima kad je Toma tamo pevao, da ga slušam i učim – pričao je jednom Marinko, piše na pomenutoj stranici uz fotografiju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tomislav Toma Zdravković (@tomislav_toma_zdravkovic)

– Bio je drugačiji od svih pevača u to vreme. Ja sam, kao klinac, obožavao neke pevače koji su imali mnogo jače glasovne mogućnosti od njega, ali sam vremenom shvatio da je on poseban, jer je uspeo da svoje pevanje prilagodi svojim pesmama. On je pevao intonacijski čisto do perfekcije i imao je to visoko “ce” koje je bilo jedinstveno, tako da su svi drugi, koji su kasnije pokušavali da pevaju na takav način, bili smešni – dodao je Rokvić.

– Toma je u meni video talenat i dao mi mnogo saveta koji su mi puno pomogli. Tada sam imao neke uzore, a on mi je stalno govorio: “Samo beži od njih. Moraš biti svoj, ne smeš nikog da imitiraš niti da padaš pod bilo čiji uticaj.” Posle smo zajedno nastupali u Budvi, na Sajmu, družili se i zaista sam mnogo od njega naučio, i o životu i o profesiji. Čitao sam ranije, dok ga nisam poznavao, kako se borio u životu, kako je stvarao, kako je krčio svoj put. On potiče iz siromašne porodice i sve to je verovatno ostavilo dubok trag u njegovoj duši, jer onako setne pesme kao što su “Šta će mi život bez tebe, draga” i “Dotak’o sam dno života” samo napaćena duša, puna gorčine, može da napravi. Mislim da su ta prošlost i težak put do vrha bili izvor Tomine tuge. Ali ta tuga je bila njegova unutarnja stvar, ona je za sve nas bila nedodirljiv, jer je svima oko sebe poklanjao radost i toplinu. Sve drugo je čuvao za sebe. Ali ono u šta sam siguran je to da ga je svaka njegova pesma, napisana posle nekih padova, vinula ka vrhu za tren oka – istakao je pevač.

– Ljudi kao što je Toma rađaju se jednom u sto godina. On je bio jedna plemenita duša, jedinstven i neponovljiv – zaključio je tada Rokvić o Tomi.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar