Đoković posle novog rekorda: Uspeo sam da prestignem idola

Ovo je veliko dostignuće

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Baratoux Loic/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je pobedom protiv Huberta Hurkača obezbedio prvo mesto na kraju godine.

On će po sedmi put završiti godinu kao prvi teniser sveta i tako je prestigao Pita Samprasa, koji je šest puta završavao godinu na prvom mestu i naš teniser je na konfereniji pričao o ovom podvigu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– To je veliko dostignuće. Veoma sam ponosan. Drago mi je što sam ponovo dobio priliku, to sam uspeo da učinim i prestignem mog idola iz detinjstva Pita Samprasa. To je neverovatno. Preplavljen sam emocijama i sve ovo delim sa porodicom, mojim timom i svim bliskim ljudima koji su uvek uz mene. Oni su mi pomogli da izgradim ovaj put i da igram sport koji najviše volim. Bez njih ne bih uspeo. Ovo je individualni sport, ali morate da imate tim – rekao je Đoković.

Dobio je i pitanje da li je veći uspeh što je prestigao Federera po broju nedelja na prvom mestu ili što je sedmi put na kraju godine na prvom mestu.

Ne bih da biram, ne bih da razdvajam. Svaki rekord ima svoju težinu. Sve rekorde cenim mnogo. Kada ste po istorijskim aspektima prvi igrač sveta, to je veliko dostignuće, a kada ste na kraju godine prvi, to znači da ste cele godine morali da igrate na najvišem nivou i da osvajate poene na najvećim turnirima, što sam ja uradio, igrao sam dobro na grend slemovima. Nisam igrao mnogo turnira kao ostali momci. Tako će biti i u budućnosti, igraću samo najveće turnirezaključio je Đoković.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar