Srbin na Malti osumnjičen za SILOVANJE starice: Ono što mu je supruga potom uradila izazvalo potpuni ŠOK

Goran P. uhapšen je u maju, a na saslušanju je istakao da nije kriv

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Goranu P. (53), državljaninu Srbije, osumnjičenom da je u staračkom domu na Malti seksualno zlostavljao dementnu korisnicu (69), supruga je platila kauciju, posle čega je pušten iz pritvora.

Podsetimo, Goran P. uhapšen je u maju, a na saslušanju je istakao da nije kriv.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako prenosi Malta tudej, njegovi advokati podneli su zahtev za kauciju i istakli da je reč o čoveku koji ranije nije hapšen.

Opasnost od bekstva

– Advokati su naveli da nema opasnosti od bekstva, jer Goran P. ima jake veze sa ovom ostrvskom državom. Istakli su da postoji i osoba koja može da garantuje da će poštovati mere suda – prenosi portal. Tužilaštvo se usprotivilo predlogu, s obzirom na to da je osumnjičeni strani državljanin, i navelo da se boje da će pobeći. – Još uvek nije saslušana oštećena – dodala je tužiteljka.

Sudija je ocenio da je to čudno, ali je saslušao suprugu osumnjičenog, inače sobaricu u jednom hotelu.

– Ona je posvedočila da su u braku 10 godina, te da je dugo živela na Malti. Priložila je ugovor o zakupu stana koji je pokazao da imaju stalnu adresu. Ona je obavestila sud da je upoznata sa optužbama, te da se nudi da plati jemstvo za supruga – navodi Malta tudej.

Sud je prihvatio jemstvo, te je Goran P. uz depozit od 5.000 evra i ličnu garanciju od 10.000 evra pušten iz pritvora.

Deponovao pasoš

– On je morao da deponuje svoj pasoš i ličnu kartu u sudu, obavešten je o poštovanju policijskog časa, a sud je naložio policiji da ga obilazi u stanu i proverava. Pored toga, Goranu P. zabranjeno je da radi u staračkom domu u kome se zlostavljanje dogodilo, kao i da komunicira sa svedocima i oštećenom. On će morati, po naredbi suda, da zakup stana registruje kod stambene uprave u roku od 10 dana – piše portal.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar