Odbijao da se vakciniše, pa jedva izvukao živu glavu: Nakon što je ozdravio, doktorima je uputio ove reči

Savest mu nije dozvoljavala da ponovo ne poseti bolnicu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nakon što se zbog nevakcinisanja borio s kovidom i mesec dana proveo u bolnici u Sijetlu, Ričard Soliz se u oktobru vratio u bolnicu kako bi se izvinio zdravstvenim radnicima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Soliz je proveo 28 dana na respiratoru, a u bolnici je završio krajem avgusta.

– Siguran sam da ima istine u ovom virusu, a nevakcinisani su ranjiviji do te mere da zaistaa mogu da izgube život. Lično to znam, jer nisam bio vakcinisan. Nisam preduzeo ništa, nisam bio oprezan i zamalo sam izgubio život – rekao je Soliz, prenosi CNN.

Kaže da nije mogao da diše i da je imao osećaj da može da umre u bilo kom trenutku. Sada je došao da se izvini svim zaposlenima u bolnici koji su brinuli o njemu.

– Bio sam doslovno na samrtnoj postelji i život mi je visio o koncu, a lekari i medicinske sestre su brinuli o meni. Kada se nađeš u poziciji u kojoj sam se ja nalazio počneš drugačije da gledaš na stvari – rekao je Soliz.

Ilustracija,foto:Shutterstock

Kaže da mu je bilo neugodno da prizna lekarima da je nevakcinisan dok je bio na respiratoru.

Soliz kaže kako pre svoje zaraze nije poznavao nikoga ko je imao koronu. Kaže kako je zbog dezinformacija na društvenim mrežama bio skeptičan prema vakcinisanju.

– Bilo je to jednostavno neznanje, a ono što sam znao bilo je zbunjujuće i kontradiktorno, pa kad osoba nije potpuno uverena u nešto i nema odgovarajuće informacije da odredi da ili ne, možda će učiniti ono što sam ja učinio i neće preduzeti ništa – rekao je Amerikanac.

Soliz je sada vakcinisan, ali ima trajna oštećenja na plućima i i dalje teško diše nakon neke fizičke aktivnosti. Poručuje svima da se vakcinišu ne samo zbog zdravlja nego i zbog smanjenja pritiska na bolnice.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, CNN

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar