“Da moj deda nije zakasnio na TITANIK, ja danas ne bih postojao”: Poznati pevač otkrio NEVEROVATNU priču

Ispričao je anegdotu koju mu je porodica ostavila u amanet

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Dejana Cukića smo godinama gledali u sastavu grupe “Bajaga i instrukori”, a duži period unazad pratimo ga kao solo izvođača koji pravi neverovatne koncerte, ali i peva rok balade koje njegova publika čuva od zaborava.

Međutim, malo njih zna da poznati pevač ima zanimljivu porodičnu prošlost, a jedan peh iz mladosti njegovog dede ispostavio se kao najbolja igra sudbine koju je tada mogao da zamisli.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Jednom prilikom Cukić je ispričao anegdotu koju mu je njegova porodica ostavila u amanet, a vezana je za tragično potonuće tada najvećeg broda na svetu,  “Titanika”, koji je za sobom odneo bezmalo života na dno Atlanskog okeana.

– Moj deda Risto je bio iz Ljubinja, on je bio među prvim ekonomskim migrantima s početka veka, 1904. Kao klinac sa 19 godina otišao je u Ameriku, tamo je živeo, radio i stekao neki imetak. On je već 1912. stekao dovoljno imetka da se vrati i poseti roditelje. Bio je mesec dana u Ljubinju. Hvalio se svima kako se vraća za Ameriku najvećim čudom na svetu, brodom “Titanik”. Međutim, krenuo je iz Dubrovnika brodom do Engleske, uhvatila ih je oluja i on je zakasnio. Risto se nervirao što nije stigao. Da moj deda nije zakasnio na Titanik, ja danas ne bih postojao. Kasnije se ponovo vratio i oženio mojom babom, koja se rodila te godine kada je on otišao u Ameriku. Imali su troje dece, od kojih je srednje moja majka – rekao je svojevremeno Cukić za domaće medije.

Podsetimo, 14. aprila 1912. godine tada najveći brod na svetu krenuo je na svoje prvo putovanje, nakon što je udario u santu leda, nikada nije stigao na svoje odredište, a sa sobom je odneo više od 1.500 života.

Foto: TopFoto / Topfoto / Profimedia

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar