Opozicija moli Hila da ih dovede na vlast: Tepić i Ponoš traže slamku spasa od zapadnih diplomata

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić za Objektiv kaže da je dobro što su iskreni i što otvoreno kažu da se nadaju da će Hil srušiti Vučića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Opozicija se nada da će im novi američki ambasador u Beogradu Kristofer Hil pomoći da sruše predsednika Aleksandra Vučića i tako ih dovede na vlast. Svesni da ih građani Srbije ne žele, opozicioni lideri preko svojih medija aktivno lobiraju za svoje predsedničke kandidate i tako se otvoreno nude Kristoferu Hilu. U opticaju su, zasad, dva imena. Prvi je Zdravko Ponoš iz Narodne stranke Vuka Jeremića, a druga je pripadnica struje Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, Marinika Tepić.

Građani treba da se zapitaju kako bi se oni ponašali kada bi došli na vlast ako su sada u stanju da bez trunke srama pozivaju Zapad na rušenje ustavnog poretka Srbije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

NAROD IH NE ZANIMA

List Nova je na naslovnoj strani objavio tekst “Ponoš najbliži trci za predsednika, a nestranačka ličnost za Beograd”. Takođe, bivši načelnik Generalštaba iz vremena režima Demokratske stranke i funkcioner NS Vuka Jeremića Zdravko Ponoš izrazio je nadu da će, iako ih narod ne želi, doći na vlast. Kao sagovornik na opozicionoj televiziji rekao je da se nada da će novi ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil uspeti da sruši Aleksandra Vučića i time obezbedi stranci kojoj on pripada pobedu na izborima.

– Ja bih bio spreman da kažem da, kada neko odluči da Kristofera Hila izvuče iz penzije i dovede ovde, zna da postoji priličan nivo izvesnosti da on neće otići odavde, a da Vučić ostane – rekao je Ponoš.

Time opravdava politiku predsednika stranke kojoj pripada, jer do sada na izborima nije uspeo ništa da postigne, pa sada želi da na vlast dođe preko stranih ambasada. Ponošu na ruku ne ide ni njegova biografija, s obzirom na to da je poznat kao NATO lobista i da je kao vojno lice pobegao iz Knina devedesetih godina, zbog čega teško da bi građani Srbije mogli da glasaju za njega.

Međutim, ne čudi što se uzda u zapadne diplomate. Ponoš se usavršavao na Kraljevskom koledžu za odbrambene studije u Londonu, kao i na koledžu Lidsa “Sent Džon” u Jorku, gde je položio test sa NATO oznakom STANAG 6001. Završio je i kurs za više izvršioce u centru “Džordž Maršal” u Nemačkoj, kao i kurs evropske bezbednosti u Ženevskom centru za bezbednosnu politiku u Švajcarskoj.

Jeremić i Ponoš se nadaju: Jedino nas Kristofer Hil može dovesti na vlast ako silom smeni Vučića! (VIDEO)

TAJKUNSKA TAKTIKA

S druge strane, dnevni list Danas je na naslovnoj strani doneo glavnu vest s naslovom “Za Srbiju bi bilo dobro da najzad ima predsednicu” aludirajući da je Marinika Tepić, koja Srbe naziva “genocidašima” i optužuje za genocid, najbolji izbor za to mesto.

Marinika je bila pokrajinski sekretar u vladi Bojana Pajtića u vreme Demokratske stranke, zatim član Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, a zajedno s nekolicinom kolega narodnih poslanika predložila je donošenje rezolucije o genocidu u Srebrenici u Narodnoj skupštini. Bilo ko od kandidata bivšeg režima ko je bio na vlasti, ko priznaje genocid u Srebrenici, ko priznaje nezavisno Kosovo, ko je za ulazak Srbije u NATO, taj nema nikakve šanse protiv Aleksandra Vučića, tako da je jasno zbog čega je opozicija zagledana u Kristofera Hila.

HVALA IM NA ISKRENOSTI…

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić za Objektiv kaže da je dobro što su iskreni i što otvoreno kažu da se nadaju da će Hil srušiti Vučića.

– Mislim da svaki kandidat na izborima treba da nastupi iskreno iznoseći svoju politiku pred građane. Ako Ponoš misli da Hil treba da smeni Vučića, onda je pošteno što je to javno i rekao. Ako Marinika Tepić misli da su Srbi genocidni, dobro je da građani to i znaju – smatra Krstić.

PAKLENI PLAN Đilasa: Mariniku koja optužuje Srbe za GENOCID hoće za predsednika, a svađa Jeremića i Ponoša

Prema rečima političkog analitičara Dejana Miletića, opozicija je u srpskom narodu prezrena zbog ovakvog stava.

– Kod dela srpske opozicije postoji uverenje da služenjem stranom faktoru mogu da budu postavljeni na neki volšeban način, mimo volje naroda, na čelne državne funkcije. Taj kvislinški potencijal postoji kod malih naroda, ali u srpskom je on uvek bio prezren. Na sreću, Srbija je ozbiljna država, u kojoj se poštuju zakoni i institucije i koja za demokratiju nema alternativu. Da bi se došlo na vlast, potrebno je dobiti podršku naroda, koji će tu podršku iskazati glasanjem na izborima. To, izgleda, jednom delu opozicije nikako ne ide u glavu ili im ne odgovara, pa smišljaju nepostojeće prečice – zaključuje Miletić.

KO JE KRISTOFER HIL

– Domaćoj javnosti najpoznatiji je po učešću u pregovorima o bosanskoj i kosovskoj krizi

– Bio je pomoćnik Ričarda Holbruka, glavnog američkog pregovarača u pregovorima u Dejtonu, nakon kojih je u decembru 1995. postignut Dejtonski sporazum, čime su okončani ratni sukobi u BiH

– Bio je i specijalni američki izaslanik za Kosovo tokom ratnog sukoba (1998–1999)

Bivši Jeremićev saradnik preko Đilasa tvrdi: Vuk i Ponoš zaratili oko kandidature za predsednika Srbije

– Učestvovao je kao član američke delegacije u pregovorima između predstavnika kosovskih Albanaca i Srbije u Rambujeu. Pregovori su završeni bez dogovora, posle čega je usledilo tromesečno NATO bombardovanje tadašnje SR Jugoslavije

– Imao je važnu ulogu u tajnim pregovorima Vašingtona i Beograda o budućem statusu Kosova, koji su se vodili od februara do jula 1998. godine

– Nezvanično je bio i šef CIA za Balkan

BONUS VIDEO: 

OVU I DRUGE ZANIMLJIVE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU ZA 2. NOVEMBAR 20121. GODINE.

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (3)

  1. Stvarno je jako teško zaključiti da je za vreme tih školovanja na Britanskim vojnim školama Ponoš vrbovan i postao insajder u Vojsci Jugoslavije i Srbije pa je i učinio sve da uništi vojsku i Srbiju uvede u NATO. Pošto je i Tadić imao istu agendu naravno da nije imao neki problem da ga postavi za načelnika generalštaba. Nije mi samo jasno da ti ljudi ne shvataju da narod sve to vidi i zna i da oni u politici nemaju šta da traže.

    Odgovori
  2. Genocid nad srpskim narodom, zapocet 1914, nastavljen 1941, a zatim 1991. godine, je u toku i svih ovih dvadesetak godina 21. veka. Marinika, kao nesrpkinja, ce mozda izbeci genocidnim namerama njenih nalogodavaca, ali Ponos, Djilas, Jeremic i ostali autosovinisti nece.

    Odgovori

Ostavite komentar