Tomić o opoziciji: Krive medije za neuspeh, a imali su monopol kablovske TV, pa su i tada GUBILI (VIDEO)

Tomić je rekao da mediji jesu važni, ali ne presudni i ključni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Novinar Nikola Tomić je bio gost na TV Prva, gde je govorio o opoziciji u Srbiji, pa se osvrnuo na to kako krive medije za neuspeh, iako su gubili i dok su imali monopol kablobvske televizije.

Naime, Tomić je napravio paralelu sa crnogorskom opozicijom, te naglasio da je ona dugi niz godina imala najgledanije medije, pa je tek sad pobedila.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– U vezi sa nekim, čak i diletantskim precenjivanjem značaja medija za izbore i izborne kampanje, naravno, to političarima odgovara, jer kompletnu odgovornost sa sebe prebacuju na te “proklete medije”, koji su “najveći krivci za njihove neuspehe”, naravno oni su važni za svako demokratsko društvo apsolutno, ali mediji nisu ključni – rekao je Tomić, pa se osvrnuo na situaciju sa opozicijom u Crnoj Gori:

– Crna Gora jedan ne tako kratak niz godina je imala medijsku scenu neuporedivu u odnosu na Srbiju. Tamo je opozicija, odnosno oni koji su bili protivnici Mila Đukanovića, imali su najgledaniju komercijalnu televiziju, dvoje najčitanijih dnevnih novina, jedan ili dva najpopularnija portala. Dugi niz godina, tek su uspeli da ga pobede, na kraju, gde je situacija sa medijima bila najmanje bitna – konstatovao je Tomić.

Tomić je rekao da mediji jesu važni, ali ne presudni i ključni, te naveo primer srpske opozicije.

– Od sve 2012. do 2018. godine, kablovski distributer koji emituje opozicione kanale, ili one vrlo kritični prema vlasti, od 2012. do 2018. je imao monopol u glavnim, urbanim centrima u Srbiji – Niš, Kragujevac, Beograd, Novi Sad, Subotica. Kako je opozicija prolazila, da li je pobeđivala? Nije. Mediji jesu važni, ali nisu ključni i presudni. Postoji još mnogo toga na čemu onaj ko želi da pobedi mora da radi – rekao je novinar.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar