Mini RASPUST za đake u novembru: Evo koliko će trajati i hoće li uticati na pomeranje ZIMSKOG odmora

O ovoj mogućnosti razgovaralo se, juče na sastanku Tima za škole i epidemiologa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ATAImages

Umesto četiri praznična dana koja “padaju” od 11. do 15. novembra, đaci u Srbiji po svemu sudeći, odmaraće se celu sedmicu. Mini-raspust koji nije bio u planu po školskom kalendaru, ali je zbog pogoršane epidemiološke situacije moguć, trebalo bi da počne 8. novembra i završi se 15. novembra.

O ovoj mogućnosti razgovaralo se, juče na sastanku Tima za škole i epidemiologa, a konačna odluka biće doneta na sednici Kriznog štaba.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Takođe, jedna od opcija je i da se pomeri zimski raspust, koji je ove godine planiran za 31. decembar, pa bi počeo već sredinom decembra, pišu Novosti.

– Sve opcije su u igri, a odluke donosi Krizni štab. Tim za škole nema tu nadležnost i on odlučuje o načinu sprovođenja nastave na sedmičnom nivou – kažu u Ministarstvu prosvete.

Sastanak Kriznog štaba sledeće nedelje

Dr Predrag Kon, član Kriznog štaba koji je juče bio na sastanku Tima za škole, kazao je da je novembarski raspust u razmatranjuu, ali da ništa nije odlučeno.

– Sve tek treba da se raspravi na Kriznom štabu, a sastanak očekujemo sledeće nedelje – istakao je Kon.

On je naglasio da je razgovarao sa ministrima prosvete i zdravlja Brankom Ružićem i Zlatiborom Lončarom, te da su se saglasili da bez striktnijih mera u celoj populaciji nema efekta.

– Tek u tom trenutku ima smisla zatvarati i škole – naglasio je Kon.

Epidemiolog je istakao da bi model nastave sledeće nedelje trebalo da bude sproveden kao i do sada – zavisno od epidemiološke situacije.

– Tim za škole preporučio je da se što duže održi neposredna nastava, a ta preporuka biće upućena Kriznom štabu – kažu u Ministarstvu prosvete.

I epidemiolog Branislav Tiodorović istakao je da je na ranijim sastancima bilo reči o “malom raspustu” u vreme praznika.

– Predlozi su da to bude jedna cela nedelja, i pre i posle praznika imamo vikend, ukupno, to je skoro 9 dana. Kada će tačno biti, tek treba da vidimo, jer moramo da poštujemo i ono što će reći prosvetni radnici, sindikati i roditelji – naveo je Tiodorović.

On je istakao da, ipak, postoji dogovor da se škola očuva, jer deca najviše gube ako su isključivo na onlajn nastavi.

BONUS VIDEO:

Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar