Drama u Hrvatskoj: Žena zbog jedne PSOVKE upućene mužu završila na sudu – evo kako se BRANILA

Žena, inače udata i majka troje dece sa završenim fakultetom, priznala je kako je mužu to rekla

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shuterstock, Profimedia

Gabi (50) je uhapšena  nakon što je mužu tokom svađe rekla da “puši k****”, a on ju je snimio telefonom i odmah prijavio. Prenoćila je u policiji zbog tih reči te je osuđena na čak 45 dana zatvora uslovno, prenosi Danica.hr.

Prema presudi, Gabi je prošle godine u septembru oko 13.20 sati u porodičnoj kući na zagrebačkom području “počinila psihičko nasilje u porodici nad suprugom Ivanom u prisustvu dvoje maloletne dece na način da mu je rekla: Puši k****”, što je kod muža izazvalo ‘uznemirenost i povredu dostojanstva’”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Žena, inače udata i majka troje dece sa završenim fakultetom, priznala je kako je mužu rekla da “puši k****”, ali tek nakon što je on njoj rekao da je glupača i jer ju je tada snimao telefonom bez njenog znanja i odobrenja.

– Deca nisu bila prisutna. Znam da sam pogrešila i da nisam to trebala da kažem, ali on je mene vređao i ja sam samo odgovorila. Ali, deca to nisu čula – rekla je na sudu.

U braku su, kaže, 20 godina, a problemi su nastali kad ju je muž pre dvije-tri godine optužio da ima ljubavnika te ju je pratio i prisluškivao njen telefon i njoj je “zaista više toga dosta”.

Suprug, inače bivši policajac i današnji čuvar, ranije je osuđen za porodično nasilje nakon što ga je žena prijavila za sličan slučaj. Priznao je da je ženu tog dana snimio kako mu govori “puši k*****” te je odmah otišao na policiju kako bi protiv nje podneo prijavu.

– Vređanje i provociranje od strane supruge u ovih godinu i po sastojalo se u tome da ne prođu ni dva dana, a da supruga ne kaže: Vas četiri ste debili, neradnici i bitange – svedočio je Ivan na sudu.

– Debili nisam rekla – ubacila se u sudnici Gabi.

– Isto tako supruga meni govori da sam krpelj i da sam gori od krpelja jer krpelj se napije krvi i otkine. I govori mi svakodnevno pred decom da sam “pripizdek”. Ja njoj nisam rekao da je glupa glupača. Ja sam osuđen da sam se nasilnički ponašao prema supruzi, ali sam uložio žalbu i to nije pravosnažno. Nakon toga, zbog posla dobro pazim da opet ne kažem nešto i završim na sudu – zaključio je suprug Ivan.

Nakon te svađe više ne žive zajedno, otkrio je muž na koncu. Presuda je nepravosnažna i Gabi može da se žali na nju. Inače, Gabi dosad nikad nije prekršajno kažnjavanja za nasilje u porodici, stoji na portalu Danica.hr.

BONUS VIDEO:

Izvor: Danica.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar