Džonić KRVAVIM parama hteo da opere greh sina: Zbog jedne nesreće im se život skroz promenio

Bivši vatrogasac pozajmio 10.000 evra od brata Gorana Đokića kako bi zataškao saobraćajku koju je napravio njegov naslednik Stefan

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto facebook

Goran Džonić (54) pozajmio je 10.000 evra od brata od tetke Gorana Đokića (57) da bi zataškao saobraćajnu nesreću koju je napravio njegov mlađi sin Stefan. U toj saobraćajki povređeno je jedno dete, a kad je Džonić shvatio da ne može da vrati dug bratu, odlučio se da ga likvidira. Ovo je saznanje do kojeg je došao Objektiv, a koje bi do kraja moglo da rasvetli motiv zločina koji je zgrozio Srbiju.

Podsetimo, tročlana porodica Đokić – Goran, vlasnik menjačnice “Liki” u Aleksincu, njegova supruga Gordana i njihova ćerka Lidija – ubijeni su u noći između 26. i 27. septembra, a zasad brojni dokazi ukazuju da ih je ubio Goranov brat od tetke, bivši vatrogasac Goran Džonić.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

RASKALAŠAN ŽIVOT SINA

– Roditelji povređenog deteta su insistirali da se zove policija, ali Džonići su uspeli da ih ubede da to ne čine kako Stefan ne bi izgubio posao u Vojsci Srbije. Roditelji tog dečaka su pristali, ali uz novčanu nadoknadu od 10.000 evra – otkriva izvor Objektiva. Goran i Suzana Džonić, kako bi opravdali postupke svog sina, nisu razmišljali u šta se upliću.

– Raskalašan život Stefana je kštao i braka. Bio je oženjen policajkom, s kojom ima zajedničko dete. Kako bi izvukao sina, Goran je pozajmio novac od jednog čoveka, ali brzo je morao da mu ga vrati. Kako nije uspeo da ga sakupi, pozajmio je od brata, ubijenog Gorana, ali kod njega je kamata rasla iz dana u dan – otkriva naš sagovornik.

UBISTVOM POSLAO PORUKU JOJKAMA

Da ni rodbina nije imala privilegiju kod Đokića, za koga sve više meštana Moravca priča da je davao pare na kamatu, pokazuje i činjenica da je Džonić više puta bio opominjan da vrati novac. – Zbog čega Đokiću nije vraćao dug, ne znam. Ono što znam jeste da je Džonić od drugog brata od tetke, iz sela Tešice, morao da pozajmi 8.000 evra kako bi malo smirio Đokića. Upravo taj čovek je prijavio policiji da je, nakon ubistva Gorana Đokića, Džonić njemu vratio čitav iznos duga, iako je dogovor bio da isplaćuje na rate – objašnjava sagovornik Objektiva.

Ubistvom Đokića Džonić je, navodno, želeo da pošalje i poruku onima koji su mu tražili da vrati pare bratu od tetke.

– Ubistvom je želeo da izbriše dugovanja koja su se nagomilala, ali postoji sumnja i da je hteo da pošalje poruku ljudima koji su mu pretili i kojima je dugovao, najverovatnije pozamašne sume novca

Sumnja se da je dugovao pare braći Milošević, poznatoj po nadimku Jojke, i da je zbog toga upleo u sve i njih – navodi naš sagovornik.

MISTERIJA CRVENOG AUTOMOBILA

Danima je trajala i priča o misterioznom crvenom automobilu za kojim se navodno tragalo.

Kako saznaje Objektiv, tu nema nikakve misterije.

– Crveni automobil postoji, ali on pripada nekome za koga se pokazalo da nema nikakve veze sa zločinom. Reč je o čoveku koji je u jednom trenutku stao na putu na kome su Đokići poslednji put viđeni kada je dobio poziv. Samo je puka koincidencija što je taj razgovor obavljan u momentu kada je ubistvo počinjeno – tvrdi izvor Objektiva.

NIJE MOGAO SAM DA UBIJE PORODICU

Osim Gorana Džonića i njegovih sinova, u pritvoru su i dalje i braća Konstantin i Kostadin Milošević. Poternica je raspisana i za Despotom M., prijateljem braće hapšene zbog droge.

– Nakon što ih je Džonić označio kao glavne egzekutore, Miloševiću su opet bili ispitani, ali nije bilo potrebe ponovo da se radi poligraf. Tek kad bude ispitan Despot M., znaće se da li će se protiv njih voditi dalja istraga – navodi sagovornik Objektiva. Ipak, sve govori da je malo verovatno da je Goran Džonić zločin izvršio bez nečije pomoći.

– On je čovek koji se ranije bukvalno plašio sopstvene senke. Ma ni na pecanje nije želeo da ide sam. On je poslednji čovek u opštini Aleksinac na koga su mnogi mogli da posumnjaju – objašnjava naš izvor.

Inače, kako smo saznali, Džonića brani advokat po službenoj dužnosti. Nekoliko advokata je odbilo da ga brani, a postoje saznanja i da će mu punomoćje otkazati.

PIŠE: ALEKSA MOMČILOVIĆ

OVU I OSTALE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 27. OKTOBAR 

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (6)

  1. Не могу да схватим како људима нису јасне две ствари: 1.Савршен злочин не постоји. 2.Камере су инсталиране свуда

    Odgovori
  2. doslo vreme da nikom ne mozes da pozajmis pare. A inace priznanice se pisu da bi preko izvrsitelja sutra mogao da naplatis ako ti nikad ne vrate, nema veze sa zelenastvom. Sef mog brata isto pozajmio radnicima za ucesce za stan i normalno priznanica, nema kamate nista, samo kad prime platu vrate po malo.

    Odgovori

Ostavite komentar