Završeno veštačenje DNK TRAGOVA nađenih posle ubistva Đokića: Otkriće važno za braću Milošević

Rezultati biološke analize trebalo je da organima gonjenja daju ključne dokaze

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva, Masa Bandjur

Ni na jednom od predmeta koji su veštačeni na biološke tragove izvršilaca ubistva tročlane porodice Đokić, nije pronađen DNK braće Kostadina i Konstantina Miloševića iz Moravca koji su uhapšeni nakon što ih je prvoosumnjičeni za svirepi zločin Goran Džonić, označio kao saučesnike.

Prema saznanjima, sve čaure, kako ona pronađena u “pasatu” ubijenih ljudi zapaljenog u ataru sela Tešica, tako i one otkrivene desetak kilometara dalje u ataru sela Moravac gde su likvidirani, poslate su na DNK veštačenje na Biološki fakultet u Beograd. Svi ostali dokazi, njih više desetina, predati su Institutu za sudsku medicinu u Nišu radi analize bioloških tragova.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Mada je Institut za sudsku medicinu u Nišu referentna ustanova za analizu bioloških tragova, što su dokazali i pronalaženjem DNK traga na čauri koja je ključni dokaz protiv Darka Mitića u slučaju ubistva u niškom naselju Beverli Hils, odluka tužilaštva je bila da se čaure iz slučaja Đokić upute u Beograd. Sve ostalo povereno je njima tako da su njihovi ljudi, s obzirom na to da se radi o velikom slučaju sa ogromnim brojem tragova, sve svoje kapacitete usmerili na taj posao – objašnjavaju izvori upoznati sa ovim slučajem.

Rezultati biološke analize trebalo je da organima gonjenja daju ključne dokaze, ne samo protiv Gorana Džonića, već i ostalih osumnjičenih, njegovih sinova S.Dž.i M.Dž, kao i braće Milošević, ali i njihovog prijatelja D.P. iz Nozrine osumnjičenog da je vozio izvršioce zločina. Međutim, pronađeni su samo Džonićevi tragovi.

– Na novčanicama, kesama, torbi, daskama i brojnim drugim predmetima sa mesta zločina nisu pronađeni tragovi uhapšene braće. Izvršeno je poređenje njihovog uzorka sa biološkim tragovima i nije bilo nijednog poklapanja. Svi tragovi su samo od čoveka koji je glavnoosumnjičeni – objašnjava izvor.

Ovo bi mogao da bude krunski dokaz odbrane navodnih Džonićevih saučesnika uz već postojeće, kao što su snimci kamera video nadzora koji potvrđuju da u vreme izvršenja dela nisu bili ni blizu mesta gde su Đokići usmrćeni.

BONUS VIDEO



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar