Musolini prvi put na klupi Lacija: Praunuk italijanskog zločinca u protokolu za meč Serije A! (VIDEO)

Interesantno, najbolje se snalazi desno (poput prapradede), tačnije, na desnom krilu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Sportimage/Alamy/Profimedia

Lacio u 15 časova u 9. kolu Serije A gostuje Veroni ekipi hrvatskog trenera Igora Tudora.

Među 23 igrača u sastavu Lacija prvi je put jedan junior koji je puno poznatiji po rodbinskim vezama nego fudbalskom znanju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Za Rimljane bi mogao da debituje Romano Florijani Musolini, prapraunuk fašističkog vođe iz perioda Drugog svetskog rata Benita Musolinija.

Florijani Musolini u mlađim je kategorijama Lacija od 2016, kad je prešao iz gradskog rivala Rome. Fudbalski svet je na tadašnji transfer dečaka reagovao posprdno, posebno zbog dila Laciovih ultrasa koji se ponose fašističkom ideologijom.

Njegova majka Alesandra Musolini bivša je članica Evropskog parlamenta i stranke desnog centra “Forca Italija”, a Romano, koji nosi i njeno i očevo prezime (Florijani), za sebe kaže da je apolitičan.

Iako se bezrezervno distancira od političke ideologije prapradede diktatora, Romano nije učinio sebi uslugu pozicijom u timu, budući da se najbolje snalazi na – desnom krilu (a-ha-ha).

Debituje li danas u Veroni, mogao bi dobiti ovacije navijača oba kluba jer su i Veronini poznati kao ekstremni desničari.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar