Predsednik Vučić danas sa Miloradom Dodikom u Beogradu: Tema – novi udar na Banjaluku

Poslednjih nekoliko dana Banjaluka i Dodik na udaru su sa raznih strana, a posredno i Beograd

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras će se u Beogradu sastati sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A u narednim nedeljama šef srpske države planira da razgovara i sa Bakirom Izetbegovićem, jer smatra da je veoma važno otvaranje srpsko-bošnjačkog dijaloga.

Upitan – šta očekuje povodom situacije u BiH, kao i da li će Srbija imati posledice ukoliko SAD uvedu sankcije Republici Srpskoj, Vučić je odgovorio:

– Sankcijama niko nikada nijedan problem nije rešio. To je pokazano kroz istoriju. Posebno prezirem one i u Beogradu, u Banjaluci, i Sarajevu koji misle da se problemi rešavaju sankcijama. Ako očekujete da u politici dobijete korist zbog uvođenja sankcija nekome, jadna je ta korist i ne traje dovoljno dugo da biste je stvarno imali. Razgovor je najbolji metod za rešavanje problema.

Poslednjih nekoliko dana Banjaluka i Dodik na udaru su sa raznih strana, a posredno i Beograd. Tako su osmoro poslanika Evropskog parlamenta, među kojima je i hrvatski Tonino Picula, u pismu šefu evropske diplomatije Đozepu Borelju i visokom predstavniku u BiH Kristijanu Šmitu zatražili da “konačno reaguju i zaustave Dodika”. Oni navode da su zabrinuti zbog poslednjih poteza vlasti u RS i najavljenih novih aktivnosti na “rušenju ustavnog poretka BiH”.

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar