Španci sve izmislili? Posle Evrolige i NBA liga demantovala vest o formiranju novog takmičenja!

Nikome sada nije jasno o čemu se ovde radi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/WU HONG

Kao grom iz vedra neba je pre nekoliko dana košarkašku javnost u Evropi pogodila vest o potencijalnom otvaranju novog takmičenja pod okriljem Evrolige, FIBA i NBA lige.

Ipak, danas se u toku dana oglasila Evroliga, koja je demantovala da se razgovaralo o bilo kakvom formiranje novog takmičenja na tlu Starog kontinenta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nedugo zatim, demanti je stigao iz NBA lige, tačnije od portparola najjače sportske organizacije na svetu Marka Basa.

NBA ima dugogodišnju saradnju sa FIBA sa ciljem razvoja košarke širom sveta kroz inicijative kao što su Basketball Without Borders (Košarka bez granica) i Košarkaška liga Afrike (BAL). Takođe smo godinama igrali niz predsezonskih utakmica protiv timova iz Evrolige. Kao deo naše stalne saradnje sa obe zainteresovane strane, nedavno smo bili pozvani da učestvujemo u diskusijama o tome kako možemo da radimo zajedno na razvoju košarke u Evropi. Radujemo se što ćemo učestvovati u daljim razgovorima – rekao je Bas.

Da podsetimo, španska “Marka” je pisala o tome da je Adam Silver, izvršni komesar NBA lige, poslao pismo izvršnom direktoru Evrolige Đordiju Bertomeu o osnivanju NBA divizije u Evropi, ali je Bas to demantovao.

BONUS VIDEO:

Neočekivana reakcije iz Barselone: Evroliga demantovala navode o stvaranju NBA Evrope!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar