Kuvarske tajne: Četiri sjajna trika kako da omekšate junetinu i da ona bude mekana kao duša

Jednostavni načini da omekšate meso

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Juneće meso je zdravo, ali često je veoma žilavo, bez obzira kako ga pripremite.

Međutim, ima leka i za ovo, a neki od načina za omekšavanje mesa će vas sigurno iznenaditi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Profesionalni kuvari koriste neke od ovih trikova da bi junetina bila mekana “kao duša”

Kivi, ananas i jabuka

Prva varijanta – pre kuvanja, neko vreme držite meso obloženo kriškama kivija. Naime, kivi sadrži enzime koji razgrađuju žilice u mesu i ono postaje mekano. Sličan efekat imaju i jabuka, ananas ili mango.

Druga varijanta – pripremite junetinu obloženu kriškama voća, i dobićete mekano i ukusno meso. Zato se na primer, svinjetina često sprema sa ananasom.

Foto: Afis / Digifoodstock / Profimedia

Sake marinada

Pripremite marinadu od nastruganog crnog luka i jabuka. Potom dodajte maslinovo ulje i malo sakea. Meso tokom noći ostavite u marinadi u frižideru.

Koka kola

Ovaj metod je naročito dobar za deblje šnicle. Pre prženja, nantopite meso u koka koli i ostavite da odstoji 10 minuta. Zatim izvucite šnicle iz marinade, osušite ih a potom ispržite na ulju uz dodatak crnog bibera.

Foto: Debby Lewis-Harrison / ImageSource / Profimedia

Limun

Meso će biti mnogo mekše ako ga 30 minuta pre kuvanja, držite potopljeno u soku od limuna. Takođe, možete koristiti i sirće, ali u tom slučaju, meso ostavite preko noći u marinadi.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, Brightside.me

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar