Juneće meso je zdravo, ali često je veoma žilavo, bez obzira kako ga pripremite.
Međutim, ima leka i za ovo, a neki od načina za omekšavanje mesa će vas sigurno iznenaditi.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Profesionalni kuvari koriste neke od ovih trikova da bi junetina bila mekana “kao duša”
Kivi, ananas i jabuka
Prva varijanta – pre kuvanja, neko vreme držite meso obloženo kriškama kivija. Naime, kivi sadrži enzime koji razgrađuju žilice u mesu i ono postaje mekano. Sličan efekat imaju i jabuka, ananas ili mango.
Druga varijanta – pripremite junetinu obloženu kriškama voća, i dobićete mekano i ukusno meso. Zato se na primer, svinjetina često sprema sa ananasom.
Sake marinada
Pripremite marinadu od nastruganog crnog luka i jabuka. Potom dodajte maslinovo ulje i malo sakea. Meso tokom noći ostavite u marinadi u frižideru.
Koka kola
Ovaj metod je naročito dobar za deblje šnicle. Pre prženja, nantopite meso u koka koli i ostavite da odstoji 10 minuta. Zatim izvucite šnicle iz marinade, osušite ih a potom ispržite na ulju uz dodatak crnog bibera.
Limun
Meso će biti mnogo mekše ako ga 30 minuta pre kuvanja, držite potopljeno u soku od limuna. Takođe, možete koristiti i sirće, ali u tom slučaju, meso ostavite preko noći u marinadi.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)