UPOZORENJE: Četvrtina evropskih Fudbalskih saveza istupa iz FIFA ako se Mundijal bude igrao na dve godine

Predsednik FIFA Đani Infantino tvrdi da bi Mundijal na dve godine pomogao većem broju reprezentacija da se kvalifikuju za najveći turnir

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Planovi FIFA da organizuje Svetsko prvenstvo na svake dve godine dovelo je neke nacionalne saveze do ivice pucanja.

Tačnije, više od 12 federacija, od 55 u UEFA, spremno je da napusti FIFA, prenosi AP. Promoteri protesta su skandinavski savezi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sve ovo se dešava u sedmici tokom koje će se diskutovati o promeni kalendara, na komisiji koju predvodi Arsen Venger. Pošto je 211 članica FIFA direktno saslušalo amandmane, očekuje se da će FIFA usvojiti predlog da se glasanje obavi u decembru.

– Ako FIFA većinski odluči da usvoji predlog o Mundijalu na dve godine, nordijski fudbalski savezi moraće da razmotre dodatne akcije i ideje, koje su bliže našim osnovnim vrednostima od onoga što FIFA predlaže – navodi se u zajedničkom saopštenju Danske, Švedske, Norveške, Finske, Islanda i Farskih Ostrva.

Ako je ovo tačno, to znači da je predlog skandinavskih saveza naišao na odobravanje bar još šest nacionalnih federacija.

Predsednik FIFA Đani Infantino tvrdi da bi Mundijal na dve godine pomogao većem broju reprezentacija da se kvalifikuju za najveći turnir.

Ipak, podrška Svetskom prvenstvu na četiri godine dolazi od saveza kao što su Farska Ostrva ili Finska, koji nikada nisu nastupili na Svetskom prvenstvu.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar