Reciklomat menja sistem, ali ne i misiju

Reciklomat prihvata limenke, otpadnu Tetra Pak ambalažu, staklene flaše i plastične PET flaše

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Promo

Interesovanje građana za korišćenje Reciklomata je prevazišlo sva očekivanja, udahnulo dodatni entuzijazam u borbi za očuvanje životne sredine, ali donelo i određene zloupotrebe, zbog čega je neophodno promeniti sistem nagrađivanja kako bi se održao projekat.

Hvala! To želimo kao kompanija da kažemo svim građanima koji koriste Globaltel Reciklomate širom Beograda. Do sada, novi život će dobiti 1.750.000 ambalažnih jedinica, čime će biti ušteđena značajna energija, iskorišćene sirovine će biti ponovo upotrebljene, biće omogućena nova radna mesta i najvažnije – više od milion ambalažnih jedinica neće završiti u prirodi.

Uz Reciklomate se pokazalo puno toga dobrog: da Beograđani žele da sačuvaju životnu sredinu, da dobre ideje mogu da aktiviraju celu zajednicu, da zajedničkim snagama ipak možemo da donesemo promene. Promene u svesti, u navikama i u šansama koje priroda ima da opstane.

Foto: Promo

Zahvaljujući građanima koji su učestvovali u ovom novom sistemu, došli smo do novih saznanja ali smo se i suočili sa mnogim izazovima. Suočili smo se i sa činjenicom da nisu svi građani savesni već da ima i onih, srećom malobrojnih koji su imali za cilj zloupotrebu. U pokušaju da se stane na kraj ovom trendu, ali tako da i dalje stimuliše sve ljude sa dobrim namerama, i da bude dostupan svima, od 20.10.2021. godine, sistem nagrađivanja će biti promenjen.

Da bismo bili u mogućnosti i u budiće da savesne građane podstičemo na očuvanje životne sredine, a u cilju održanja efikasnog sistema, ova promena bi trebalo to da obezbedi. Kao i do sada sve troškove nagrađivanja i servisiranja Reciklomata pokrivaće Globaltel sa svojim partnerima.

Foto: Promo

Od sada, nezavisno od vrste ubačene ambalaže, Beograđani koji koriste Reciklomat će za prenos sredstava na personalizovane kartice gradskog prevoza po ambalaži dobijati 5 dinara, za nepersonalizovane kartice 1 dinar, za humanitarne donacije 3 dinara, a za Globaltel prepaid kredit i dalje 10 dinara. Kao i do sada, Reciklomat prihvata limenke, otpadnu Tetra Pak ambalažu, staklene flaše i plastične PET flaše.

Globaltel i dalje poziva sve odgovorne kompanije i organizacije da se uključe partnerski i doprinesu izuzetno važnoj borbi za očuvanje životne sredine. Naša želja od početka i jeste da ovaj projekat preraste sam Globaltel, nastavi da se širi i pronalazi nove snage, nezavisno od nas kao kompanije.



Izvor: PR tekst

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar