Novi udar na Novaka Đokovića iz Australije: Sramno ponašanje prema rekorderu po titulama u Melburnu!

Stvari ne deluju dobro kada je odbrana 2000 bodova s ovogodišnjeg Australijan opena u pitanju za najboljeg tenisera svih vremena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Premijer australijske države Viktorije Danijel Endrju ponovo indirektno udario na Novaka Đokovića, praktično mu odgovorivši na intervju koji je u ponedeljak dao za srpske medije.

Endrju je poručio da nijedan nevakcinisani teniser ili teniserka, odnosno sportista uopšte, neće dobiti vizu za ulazak u Australiju (i dalje nije zvanično, ali čovek je ipak premijer).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tamošnje vlasti trenutno utvrđuju Covid-19 ograničenja za turnir u Melburnu, dok je sam Đoković odbio da otkrije da li se vakcinisao poručivšioda nije siguran hoće li igrati na prvom grend slem turniru u narednoj sezoni.

– Mislim da nevakcinisani igrači neće dobiti vizu za ulazak u ovu zemlju, a i da dobiju verovatno bi morali da budu stavljeni u karantin nekoliko nedelja. Virusu nije važno kako ste rangirani u tenisu niti koliko ste grend slemova osvojili. Potpuno je nebitno, morate biti vakcinisani da biste zaštitili sebe i druge – rekao je Endrju.

Sam Đoković je jasno stavio do znanja da je igranje na AO pod velikim znakom pitanja.

– U celoj ovoj širini stvari, ja još ne znam da li ću igrati u Melburnu. Ne znam koji će mi biti raspored. Ima previše nagađanja. Mediji mnogo nagađaju i to mi je jako zasmetalo. Nisam se oglašavao previše zato što je svako pravio neke pretpostavke na osnovu onoga što sam rekao pre godinu dana. Jedna te ista stvar se vrti i mnogo se pravi razdor u društvu, ne samo u sportskom, nego u celom društvu, između onih koji su nevakcinisani i vakcinisani. I to je stvarno strašno. Da smo mi spali na to da nekoga diskriminišemo ako želi da odluči za sebe ovako ili onako, da li hoće ili neće da se vakciniše. To je stvarno… Jako sam razočaran društvom svetskim u ovom trenutku i načinu na koji mediji prenose i vrše pritiske na sve ljude. Ima previše nejasnoća, previše nekih informacija koje i nisu validne, pa se pokažu da jesu, pa nisu, dosta se sve menja – rekao je Đoković za “Blic” u ponedeljak, na šta je praktično usledio odgovor premijera Viktorije.

Stvari ne deluju dobro kada je odbrana 2000 bodova s ovogodišnjeg Australijan opena u pitanju za najboljeg tenisera svih vremena, koji bi tako krajem januara vrlo lako mogao da ostane bez prve pozicije na ATP listi.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar