Greška u “Poteri” o kojoj se priča: Ni Memedović nije ništa primetio, a desio se veliki propust!

Ovo je samo povod za kratku priču o Nilsu Boru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/RTS

Potera je jedan od najpopularnijih kvizova u Srbiji iz kojeg može mnogo toga da se nači, nekada nas nasmeje, a ponekad iznenadi.

Kao što se dogodi svima, tako se i “poterašima” potkrala jedna greška o kojoj se ovih dana priča i piše na društvenim mrežama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, u nekoj od prethodnih epizoda jedno pitanje je izazvalo mnogo pažnje. Da pređemo na stvar, pitanje je glasilo “koji poznati fizičar je nastupao za svoju fudbalsku reprezentaciju”, a kao tačan odgovor su označili Nils Bor.

Međutim, ispostavilo se da je u pitanju greška i da Bor nikada nije igrao za reprezentaciju Danske. On jeste voleo fudbal, igrao je za tamošnji AB Kopenhagen, ali za nacionalni tim nije igrao, već je to pošlo za rukom njegovom rođenom bratu Haraldu.

Foto: Printscreen/Instagram

Nils Henrik Dejvid Bor bio je danski fizičar. Jedan je od najistaknutijih naučnika 20. veka. Začetnik je savremene atomistike.

Završio je univerzitet i doktorirao u Kopenhagenu, a zatim je 1911. godine otišao u Mančester. Tamo je sa Ernestom Raderfordom izučavao strukturu atoma. Posle pet godina rada u Engleskoj, vraća se u Kopenhagen i postaje direktor danskog Instituta za teorijsku fiziku. Godine 1922. dobio je Nobelovu nagradu za fiziku. Potom je niz godina izučavao nuklearnu fiziku, a od 1939. godine posebno je proučavao uran.

Bonus video:

 

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Ne razumem ovakve likove koji lupetaju gluposti. Čuj narcisi, samoreklameri, po čemu to zaključuje? Možda je bilo grešaka u akcentovanju ali uvrede poput pregazilo ih vreme itd nisu primerene. Memedovića obožavam, Mariju i Kristinu isto svi u mom okruženju volimo pomenute voditelje kao i koncepciju kvizova koji vode. Inače volim igre znanja u kojima proveravam i svoje tako da se ne bavim izgledom voditelja već pitanjima i odgovorima što i Vama gospodine ili gospođo-ice želim

    Odgovori
  2. Pišem već godinu dana ,pod HITNO mora da se kao voditelji kviza sklone memedović,radenković,veljković jedino prolazi milica gacin,ovo troje je pregazilo vreme teški narcisi,samoreklameri ,realno bez pokrića izgovor ,akcentovanje,dikcija ne zna se šta je gore - bruka

    Odgovori

Ostavite komentar