Vučić obišao rekonstruisanu zgradu Zemunske gimnazije: Želim da se ovde deca osećaju kao kod svoje kuće

Obilazak je počeo u 9 časova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je rekonstruisanu zgradu Zemunske gimnazije – Velike Realke.

Obilazak je počeo u 9 časova.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Vučić započeo obilazak Zemunske Gimnazije

Predsedniku Vučiću je uoči samog dolaska uručena knjiga “Uspešni ljudi – maturanti Zemunske gimnazije” među kojima je i sam predsednik. Vučić je izrazio veliku zahvalnost.

Predsednik se prisetio perioda ikada je i sam išao u ovu školu.

– Izgleda lepše nego u moje vreme – rekao je predsednik.

Vučić je rekao da je u rekonstrukciju ukupno uloženo 4,5 miliona evra, te da je škola potpuno drugačija sada.

– Nije škola ni slična, neverovatno, sve se promenilo. Neverovatno, stvarno izgleda čudesno. Zemunska gimanzija je, rekao bih, jedan od simbola ne samo Zemuna, nego i Beograda i Srbije. Ovde su ušli i mnogo pametniji od mene – izjavio je Vučić.

FOTO TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Predsednik je rekao da je mnogo para potrošeno, ali da mu nije žao.

Predsednik je zatim obišao i svoju učionicu i upitao kakva su deca u školi.

– Kakva su deca sad? Jesu li vaspitanija nego u moje vreme? – upitao je Vučić.

– Deca zemunske gimnazije su fantastična – usledio je odgovor.

FOTO TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Vučić je iskazao sreću i zadovoljstvo brojem mladih u školi.

– Mnogo sam srećan kada vidim koliko imate mladih ovde koji znaju šta treba da rade i divno ovo izgleda. Mnogo sam se iznervivao kada sam video koliko je para. Mislio sam da će biti 3 miliona. Da li je urađeno dekorativno osvetljenje? Jeste, znači, sve je urađeno. Stvarno prelepo izgleda, ja se sećam kako je to oronulo izgledalo. Kada smo ušli, kažu mi “Da li se sećaš kako je ovo izgledalo” – pa čekajte, ja sam ovde proveo 4 godine, ne 4 dana – izjavio je Vučić.

On se zahvalio svima što brinu o našoj deci.

Predsednik se prisetio svojih školskih dana provedenih u Zemunskoj gimnaziji.

– Ja se najviše sećam zaključaka sa logike – rekao je predsednik.

Vučić je potom razgovarao sa svojom razrednom i profesorkom ruskog jezika, Irinu Galkinu, i opisao kako je izgledala nastava kod nje.

Foto: Instaram/Printscreen

– Sećam se profesorke ruskog. Ona uđe i izdiktira 20 reči na srpskom i vi morate da ih napišete na ruskom – rekao je Vučić.

Predsednikova profesorka ruskog koja ga je dočekala pohvalila je njega kao učenika i istakla da je uvek imao zasluženu peticu.

Ona je rekla kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio odličan đak, kao i da je uvek voleo da sedi do prozora. Ona je istakla da je u Zemunskoj gimnaziji radila 37 godina, a predsednik Vučić joj je poručio da je legendarni profesor.

– Legendarni profesor. Svi su je se plašili, ali je bila veoma pravična. Ja sad skoro svaki drugi dan uzimam čaosve, sada ću imati nastupe prvi put na ruskom, pa vi pratite koje ću gluposti da napravim. Mnogo sam srećan što sam Vas video danas – rekao je Vučić.

Predsednik je razgovarao sa Goranom Vesićem.

– Mi smo uložili do sada 200 miliona evra. 180 potpuno novih renoviranih škola, to je potpuno neverovatno. Najskuplja će nam biti Sjenica. U Sjenicu ćemo zbog velikog broja đaka da uložimo skoro 10 miliona evra, to je neki nenormalan objekat, ali će da bude najvažniji i najlepši – rekao je Vučić.

FOTO TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Predsednik je potom došao do učionice za informatiku, pa je rekao da je srećan što je urađeno sve odjednom i temeljno.

– Uloženo je u kompletnu rekonstrukciju nešto više od 4 miliona. Sve izgleda predivno. Ona je iznedrila mnogo divnih ljudi, ali i ljude koji su zadužili našu zemlju od Radosavljevića, Save Šumanovića, Pešića, mnogih velikana mnogo sam srećan što smo za one koji danas pohađaju mogli da učinimo nešto. Srećan sam što sam video mnogo divnih mladih profesora ovde i što vidim jednu veličanstvenu energiju. Hvala vam što ste obavestili moju razrednu profesorku ruskog da bude sa nama, hvala i njoj što je došla. Mi smo u poslednjih nekoliko godina 22,7 milijardi uložili, 200 miliona evra smo uložili u obnovu škola, 180 škola u Srbiji smo obnovili. Samo u 2 ili 3 smo više uložili nego u Zemunsku gimnaziju, Novi Pazar, Sjenica… Srećan sam što smo to mogli da uradimo. Želim da se ovde deca osećaju kao kod svoje kuće – rekao je predsednik.

FOTO TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/bs

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar