RAZNETO tursko “neuništivo” vozilo: Napadnut konvoj turske vojske, ima MRTVIH (FOTO)

Tursko vozilo BMC "Kirpi" MRAP teško je oštećeno u eksploziji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/Ilustracija

Teška improvizovana eksplozivna naprava pogodila je konvoj dok se kretao prema turskoj granici na autoputu Bab al-Hava u istočnom Idlibu.

Tursko vozilo BMC “Kirpi” MRAP (zaštićeno od napada minama iz zaseda) teško je oštećeno u eksploziji zajedno sa kamionom Nacionalnog fronta za oslobođenje koji podržava Turska (NFL).

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema nekoliko izvora vesti iz Idliba, dva turska vojnika su poginula, a pet ih je ranjeno u napadu. Četiri militanta NFL-a su takođe ranjena. Tursko Ministarstvo odbrane još nije komentarisalo incident. “Sarajat Ansar Abu Baker As-Sidik” preuzela je odgovornost za napad u zvaničnom saopštenju. Vrlo se malo zna o grupi koja se prvi put pojavila u novembru 2020. godine.

Dan pre napada, Hajat Tahrir al-Šam, koji je faktički vladar Idliba, povezan sa Al-Kaidom, tvrdio je da su njegove bezbednosne snage zarobile ključnog proizvođača bombi “Sarajat Ansar Abu Baker As-Sidik”. Grupa je u izjavi demantovala ove tvrdnje i rekla da privedeni čovek čak nije jedan od njenih boraca.

– Sarajat Ansar Abu Baker As-Sidik” pojačao je napad na turske trupe u Idlibu u poslednja dva meseca. 10. septembra, tri turska vojnika ubijena su kada je grupa napala njihov konvoj u istočnoj periferiji grada Idliba. Grupa je 5. oktobra gađala vozilo sa turskim vojnicima u južnom Idlibu. Turska je nedavno pojačala svoje trupe u Idlibu.

Ne da se suprotstavi “Sarajat Ansar Abu Baker As-Sidiku”, već da zaustavi svaku kopnenu operaciju Sirijske arapske vojske i njenih saveznika protiv terorističkih grupa u regionu.

Iako Turska ignoriše sve veće gubitke u Idlibu, navodno se sprema da započne novu vojnu operaciju protiv snaga koje podržavaju SAD u severnoj Siriji. Prošle nedelje, Ankara je izgubila vojnika i dva policajca u severnom Alepu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Srbija Danas

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar