ZLA KOB koja povezuje Nebojšu Glogovca i Marka Živića: Isprepletane SUDBINE dva velika glumca!

Njihova sudbina isprepletana je na više načina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Tragična sudbina Nebojše Glogovca (1969-2018) i Marka Živića (1972-2021) isprepletana je više nego što se to na prvi pogled čini.

Obojica su preminula na pragu 50. godine, Glogovac od posledica kancera, Živić je uspeo da pobedi tumor želuca, ali je preminuo od posledica koronavirusa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Obojicu vezuje i ista uloga u filmu “48 sati i jedan minut”, koji je inspirisan tragedijom ubijene devojčice Tijane Jurić. Film je rađen u američko-srpskoj koprodukciji i bavi se bolnom temom otmice dece. Nebojši Glogovcu je pripala uloga oca Lazara, ali nakon smrti velikog glumca njegovu rolu nasledio je Živić.

– Važna tema, naporan rad i velika obaveza. Nebojša je bio veliki glumac naše generacije, teško mi je što ga na ovaj način zamenjujem. Za mene je Glogovac bio najveći. Nadam se da će ovaj film pomoći da osvestimo šta se dešava oko nas i koliko svi moramo i možemo da pomognemo da se smanji ta nesreća – rekao je Živić tokom rada na ovom ostvarenju.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages.

Scenarista i glavna glumica Sanja Rajačić, koja je napisala potresnu priču o nestaloj deci, u jednom intervju ispričala je koliko joj je bilo teško nakon smrti Glogovca.

– Kad je Nebojša na kastingu počeo da govori tekst, niko nije mogao da sakrije suze. Reditelj je bio oduševljen, ušli su svi tog momenta da ga gledaju. Sve nas je rasplakao. Videla sam kako plaču i ljudi koji nikad nisu pokazivali emocije. Potpisali smo i ugovor s njim za ulogu oca, ali nas je prerano napustio. Nije bilo suđeno da igra oca, zamenio ga je Marko Živić – ispričala je tada Sanja Rajačić.

FOTO: ATA Images

Film “48 sati i jedan minut” sniman je pet nedelja u Beogradu i okolini, između ostalog, i u Novim Banovcima. Kako je slikovito opisala Sanja jednom prilikom, potrese je svaka priča o nestaloj deci, ali Tijanu Jurić doživela je kao člana porodice. Zato je film “48 sati i jedan minut” posvetila njoj.

Filmsku priču o sudbini kidnapovanja dece potpisuje američki reditelj Majkl Tajerasniman. Iako je poslednja klapa pala 2018, ovaj film još nije imao premijeru. Kako Srpski telegraf saznaje, uskoro bi trebalo da počne njegovo prikazivanje na svetskim festivalima.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Republika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar