Amerikanci pokušali UPAD: Rusi ih sprečili, pa objavili SNIMAK (VIDEO)

Inicdent se dogodio danas popodne

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Twitter/Printscreen

Ruski razarač “Admiral Tribuc” projekat 1155 klase Udaloj namenjen za protivpodmorničku borbu danas je sprečio američki razarač klase Arli Burk da povredi morsku granicu Rusije na Pacifiku, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako je saopštilo ovo ministarstvo inicdent se dogodio danas popodne oko 17 časova po lokalnom vremenu kada se razrač USS „Chafee (DDG 90)”, koji pripada klasi Arli Burk približio teritorijalnim vodama Rusije na Dalekom istoku i pokušao da uđe u teritorijalne vode Rusije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prema ruskom saopštenju brod Pacifičke flote “Admiral Tribuc” sistemom veza prvo je u skladu sa procedurama i međunarodnim pravom najpre upozorio posadu američkog broda, da se nalazi blizu teritorijalnih granica Rusije, kao i da je zona zatvorena za pomorski saobraćaj, jer su u toku zajedničke kineskor ruske pomorska vežba “Pomorska saradnja 2021”, koja se održava od 14 do 17. oktobra.

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak broda, na kome se vidi i helikopter MH-60 kako se priprema za poletanja na heliodromu na krmi broda.

“Kada se posada američkog razarača uverila u odlučnost posade ruskog broda da spreči narušavanje državne granice, USS „Chafee (DDG 90)” je promenio pravac i u 17.50 časova se udaljio, dok je brod “Admiral Tribunec'” bio udaljen manje od 60 metara. Postupci posade razarača USS “Chafee” američke Ratne mornarice predstavljaju grubo kršenje međunarodnih propisa za sprečavanje sudara brodova na moru i rusko-američkog međuvladinog sporazuma o sprečavanju incidenata na otvorenom moru i u vazdušnom prostoru iznad njega iz 1972. godine“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske federacije

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar