Pančevo postalo RAJSKO MESTO zbog tri razloga: Jeftinije je nego u Beogradu, a plate idu i do 1.700 evra

Za Pančevo kažu i da su usluge u ovom gradu jeftinije u poređenju sa Beogradom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube printscreen/Snimanje dronom

Da je Pančevo grad koji postaje sve poželjnije mesto za život, potvrđeno je i juče, i to rečima presednika Srbije da je “u pitanju “neko neverovatno mesto koje će biti kao u raju”. U ovom gradu cene nekretnina konstantno rastu, novi investitori daju plate i po nekoliko puta veće od prosečne, a ulaganja u infrastrukturu, treći su faktor zbog koga Pančevo dožljava privredni preokret.

Prema zvaničnim podacima, prosečna plata u Pančevu u ovoj godini je 63.704 dinara. U Subotici je, poređenja radi, 59.000 dinara, Užicu 61.000, a zarada u Pančevu nije jedini razlog zbog koga se i mnogi Beograđani odlučuju za preseljenje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pančevo je na 19 kilometara od Beograda. Ima oko 120.000 stanovnika, 20 vrtića, 10 osnovnih i osam srednjih škola. Koliko god zvučalo čudno, do Pančeva se može lakše i brže stići iz centra Beograda nego do mnogih drugih delova grada.

Od glavne autobuske stanice u gradu na Tamišu do Pančevačkog mosta u Beogradu stiže se autobusom za oko 25 minuta, a za još 10 do 15 do gotovo svih centralnih destinacija u prestonici. Automobilom je to i značajno brže.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je u Pančevu posetio novu fabriku i istraživačko – razvojni centar nemačke kompanije “Brose” na čijem je postavljanju kamena temeljca nedavno najavljeno je da će prosečna neto plata, u ovoj firmi, dostići do 1.700 evra.

Kako je rekao, “Brose” je verovatno do sada najbolja fabrika.

– Sa najvišim platama, sa 41 odsto radnika sa visokom stručnom spremom. Pančevo će tek da oživi, to je kao neko neverovatno mesto. Kada se izgradi planirana obilaznica Pančevo će biti mesto kao u raju – istakao je predsednik.

U delu grada gde je “Brose” napravio fabriku, parcele je kupilo i pet domaćih privrednih društava. Svih 100 hektara severne industrijske zone prodato je investitorima, a radi se i u drugim delovima grada.

Poslednjih nekoliko godina, cena kvadrata u Pančevu porasla je i više od 50 odsto. Cena novogradnje skočila je sa 800 do 950 evra po kvadratu, na 1.100 do 1.400 evra. U Pančevu se i danas, na svakom koraku grade nove zgrade, a da zainteresovanih kupaca ima, pokazuje i to što investitori većinu stanova prodaju i pre završetka izgradnje.

Starogradnja je takođe dobila na ceni. Tako, sa prosečnih 500 ili 600 evra po kvadratu, sada pojedini prodavci cene svoje stanove u starogradnjii i do 900 evra.

Tokom poslednjih desetak godina u Pančevu su renovirani sportski centar, Narodna bašta, plaža na Tamišu, otvoreno je i više velikih marketa i tržnih centara. Pančevci su dobili i brojne sportske objekte, bazene i teretane, a jedino što eventualno nedostaje su privatni vrtići. I sve to su prednosti koji nabrajaju oni koji se odlučuju za život u Pančevu.

Za Pančevo kažu i da su usluge u ovom gradu jeftinije u poređenju sa Beogradom, kao i da su kafići i restorani i pored atraktivnosti ovog grada, i dalje povoljniji.

Govoreći o manama, tamošnji građanisu često isticali zdravstveni sistem jer se ,kako navode, za lečenje ozbiljnijih bolesti teško dobijao uput za Beograd. Pacijenti su slati u Novi Sad, pošto Pančevo pripada AP Vojvodina, a to je 100 kilometara puta.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar