Ovo baš ne bi valjalo: Mediji tvrde da su Pešić i ključni igrač Srbije u svađi – to mora odmah da se reši

Pešić je nešto ranije komentarisao Micićevu najbolju sezonu u karijeri, ali nije imao mnogo pozitivnih reči za njegovu igru

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pedja Milosavljevic

Legendarni Svetislav Pešić novi je selektor Srbije, od njega svi puno očekujemo, ali kako piše Kurir, odranije postoji jedan problem, gorući, koji bi čuveni Kari morao što pre da reši.

Već krajem novembra sledi prvi izazov, FIBA prozor u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovog puta postoji mogućnost da u kvalifikacijama zaigraju i najbolji igrači iz Evrolige, pa bi u ekipi Srbije mogao da bude i MVP elitnog takmičenja Vasa Micić.

Međutim, tu se, kako podseća Kurir, javlja problem na koji je nedavno ukazao bivši reprezentativac Duško Savanović. Pešić i Micić navodno nisu u dobrim odnosima, još od vremena kad su sarađivali u Bajernu.

Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

– Tada je bio potpuno sklonjen, bila je to jeziva situacija – otkrio je Savanović za Republiku i dodao da ne zna da li će ga Pešić uopšte pozvati.

Micić je u junu ove godine s gorčinom pričao o iskustvu s Pešićem:

– Naišao sam na specifičnu situaciju gde sam doživeo to da sam potpuno sebe dao treneru i organizaciji u najboljem mogućem smislu, jer sam verovao da ta osoba meni želi najbolje. U tom trenutku to je bio Svetislav Pešić. Sve što se dešavalo dovelo je do situacije da sebe menjam zarad toga da bih dobio neku priliku, koja je u jednom momentu postala za mene nejasna, zašto se to menja. Prvenstveno mislim da je moj odnos s njim i ophođenje bilo apsolutno suvišno za sve, samim tim i za mene, ali ostajao sam svoj – rekao je Micić za Al Džaziru i dodao: – Imao sam saigrača Duška Savanovića, koji mi je uvek govorio da se to dešava s razlogom i da nije dobro to što mi se dešava, ali da ću iz toga naučiti.

Foto: SOPA Images Limited/Alamy/Alamy/Profimedia

Pešić je nešto ranije komentarisao Micićevu najbolju sezonu u karijeri, ali nije imao mnogo pozitivnih reči za njegovu igru.

– Doveo sam ga u Bajern, selektovao sam ga za najviši nivo, a želeo sam da ga dovedem još dok sam bio u Zvezdi, nego Miško Ražnatović nije pustio. Drago mi je zbog njega, zaslužio je MVP priznanje i razvio se u vrhunskog igrača. S druge strane, mislim da je dobio previše ovlašćenja u timu poput Efesa, tako talentovanom timu koji raspolaže s mnogo napadačkih opcija. Vasa je lider, nije ga menjao Ataman, a onda je Vasa počeo da pravi greške, da uzima loše šuteve, i tu nastane problem, a Larkin je dugo sedeo na klupi – pričao je selektor za Sport klub.

Ovakva situacija je praktično nepodnošljiva, pa se može očekivati da njih dvojica nakon svega ipak izglade odnose.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar