Kurti sprema NOVI NAPAD na Srbe: Albanski ekstremisti za sutra planiraju udar na sever Kosova

Albanci s Kosova predvođeni Aljbinom Kurtijem planiraju novi udar na Srbe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Lažni premijer lažne države Aljbin Kurti namerava da ponovo napadne Srbe na severu Kosova. Prema informacijama srpskih obaveštajaca, oni za sutra planiraju novi udar na Srbe.

Policija lažne države Kosovo i specijalna jedinica ROSU uveliko kuju planove da još jednom krenu na sever pokrajine. Kurtijev plan je, da pred lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, koji su zakazani za nedelju 17. oktobar, izazove nove incidente i izvrši nasilje nad Srbima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Aljbin Kurti će najverovatnije sutra ponovo poslati ROSU na sever. Posle onih napada u sredu, kada su pokušali da demonstriraju silu bojevom municijom, gumenim mecima, šok bombama i prolivanjem srpske krvi na ulicama, oni nemaju da se zaustave. To im je skupljanje poena pred lokalne izbore u nedelju, a dodatno ih ohrabruje i to što su izostale konkretne reakcije međunarodne zajednice – objašnjava sagovornik Informera.

Sa druge strane, Vojska Srbije nalazi se u stanju povišene borbene gotovosti i spremna je da za najviše 48 sati uđe na Kosovo i zaštiti Srbe.

Podsetimo, pripadnici kosovske policije i specijalaca ROSU su u sredu, naravno, bez dozvole gradonačelnika, upali na teritoriju Severne Mitrovice i pucali na okupljene koji su mirno protestovali. Tom prilikom je ranjen i Srećko Sofronijević, koji je hitno operisan i još se nalazi na intenzivnoj nezi.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar