Pokojni Marko Živić je imao jednu NEOSTVARENU želju: U par navrata je pričao o tome

Glumac Marko Živić preminuo je od posledica korona virusa u 49. godini.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: ATA Images

Stigle su tužne vesti, glumac Marko Živić preminuo je večeras u 18.30 časova.

Glumac se protekle tri nedelje borio sa korona virusom, a poslednje nedelje je priključen na respirator.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Marko je veoma loše, jako je slab. Ima obostranu upalu pluća, visoku temperaturu, te veliki broj bakterija koje u kombinaciji sa ostalim udruženim bolestima protiv kojih se i ranije borio čine veoma lošu kliničku sliku,” ispričao je izvor blizak Živiću pre samo jedan dan.

“Dobio je pozitivan rezultat na kovid i neophodnu terapiju na koju je dobro reagovao, pa se činilo da sve ide nabolje. Zbog toga je, na ličnu inicijativu, otpušten na kućno lečenje, međutim, kako je koronavirus nepredvidiv, simptomi su preko noći postali gori, tada je glumac vraćen u bolnicu na lečenje ” ispričao je izvor.

Podsetimo, glumac se godinama borio sa malignim kancerom jednjaka i želuca.

“Bolest jednjaka je, kažu mnogi, nemogućnost da se pomiriš sa nepravdom. Nepravda bilo koje vrste mnogo me boli, kao i nemoć. To su dve stvari u životu koje ne podnosim,” ispričao je Marko te 2008. godine nakon višesatne operacije. On je tada imao 36 godina i želja za životom pobedila je opaku bolest.

“Optimista sam. To mi je mnogo pomoglo u lečenju. Stalno sam pravio pozitivnu atmosferu na odeljenju. Bilo je tamo i teških slučajeva, ali su ustajali. Vičem im: hajmo svi u šetnju. Neki su u početku mislili da sam lud, a onda su shvatili da time što dižem sebe, pomažem i njima. Ja sam u šok sobi šetao, što nije baš uobičajeno. Moja majka je pitala dr Peška: “Kako Marka malo da smirimo?”, a on je odgovorio: “Nemojte ga dirati, ta kreativnost i energija moraju da izlaze”,”otkrio je glumac za “Novosti”, a onda podelio svoja najintimnija uverenja:

“Operisan sam na Svetog Nikolu. Bio je petak, a meni je slava Sveta Petka. Vratio sam se na posao na Svetog Jovana. Rekao bih da me sveci prate. Religiozan sam, slavim slavu i volim da odem u crkvu. Stara je priča da ne pronađe čovek crkvu, već ona njega. Neverovatno je da sam ja svoje jedino pravo mesto pronašao u Sabornoj crkvi u Beogradu i Lazarici u mom rodnom Kruševcu.”

Iza njega je razvod posle četiri godine braka sa voditeljkom Natašom Pavlović. Marko je u par navrata pričao kako mu je nostvarena želja da postane otac.

“Neostvarena želja mi je da postanem otac. Znate, to je veliki profesionalni angažman, biti dobar otac, to sam naučio u svojoj porodici.”

Međutim, nakon kraha braka Marko više javnosti nije pokazao ni jednu devojku. On i voditeljka Nataša Pavlović bili su četiri godine u braku, koji je svima naizgled delovao savršeno. Zato je kao bomba odjeknula vest da se razvode. Ona se nakon toga udala i dobila dvoje dece.

Druga velika nesreća koja je zadesila Marka Živića je smrt oca sa kojim je bio veoma blizak:

“Izgubio sam najvećeg i najodanijeg prijatelja. To se ne podnosi, sa time se živi. Zato mu i sada kažem: “Idemo dalje majstore, ne brini. Najveći prijatelju moj”. Nije bio čovek koji se često sreće. Savetovao me je da je porodica sve, i da uvek pomognem drugom, da neko drugi uvek za mene prvi. Naučio me je da se ne pitam zašto pomažem, nego da li sam dovoljno pomogao. On je mnogima pomagao i nije se pitao.”

Zato je i Marko uvek spreman da pomogne. Nedavno je o tome javno progovorio, iako se za mnoge njegove humanitarne aktivnosi ne zna.

“Imam prijatelje, jednu romsku porodicu koju često srećem i njihovo dete je bilo bolesno. Išli smo zajedno da kupimo lekove jer nisu imali zdravstvenu knjižicu. Ceo dan posle toga sam bio neraspoložen. Pitao sam se šta bi se desilo s tim detetom da mene nisu sreli slučajno. Da li bi dobilo 40 temperaturu i ušlo u još veće probleme. Ne ideš tamo gde hoćeš, nego gde te život vodi. Plakao sam od sreće što sam se baš ja našao tu u tom momentu da im pomognem,” ispričao je Živić.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir stars

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar