UEFA uvodi novu “revoluciju”: Ionako preveliko Evropsko prvenstvo se dodatno širi?

Sumnjamo da bi ovo doprinelo kvalitetu igre, doduše, bilo bi lakše kvalifikovati se

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

U UEFA se ozbiljno razmatra mogućnost da na Evropskom prvenstvu 2028. učestvuju čak 32 nacionalna tima, što bi i ovako preveliko takmičenje pretvorilo u baš preterano.

UEFA još ispipava puls oko ovog proširenja koje je verovatno zanimljivo samo iz finansijskih interesa. Isto tako, pozvala je sve zainteresovane saveze da do marta pošalju kandidaturu za domaćina EP 2028. godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Dok se ne potvrde pravila turnira, informacije o datumima, broju ekipa koje učestvuju i broju utakmica su privremene – ističe se u saopštenju UEFA. – Za EP 2028. dozvoljene su zajedničke kandidature pod uslovom da su zemlje koje konkurišu geografski blizu.

Takođe, navodi se da će biti prihvaćene pojedinačne i zajedničke kandidature, ali će samo dve zemlje dobiti automatski plasman. Kandidature će biti objavljene 5. aprila sledeće godine, a domaćin ili više njih, biće izabrani do septembra 2023.

Poznato je da će Rusija i Turska najerovatnije podneti pojedinačnu kandidaturu, očekuje se i prijava Španije ukoliko ne bude u trci za domaćina SP 2030. Sledeće EP je 2024. u Nemačkoj.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar