Pre jedne decenije plakao jer mu je blokiran transfer, a onda mu je čaša vina odredila blistavu karijeru

Da je prešao u Seltik, sve je moglo biti drugačije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Francuski napadač Olivije Žiru (35) iza sebe ima blistavu karijeru, a trenutno je član Milana.

Najdublji trag je ostavio u Arsenalu, zatim je sa dosta uspeha nosio dres Čelsija, a za Francusku je skupio 110 nastupa i postigao 46 golova što ga svrstava među legende tamošnjeg fudbala po pitanju statistike.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, Žiru je imao turbulencija u karijeri, a velika prekretnica desila se pre jedne decenije.

Žiru je u julu 2010. godine iz redova Tura prešao u Monpelije, nakon sjajnih igara gde je u 40 utakmica za Tur postigao 23 gola, a bio je proglašen i za najboljeg igrača Lige 2, ali sve je moglo biti drugačije.

Pomenuto leto 2010. godine, škotski Seltik je dobio vest od svojih skauta u Francuskoj da je u Turu korpulentni napadač koji bi se sjajno snašao za osrtvski stil igre i da bi trebalo da ga angažuju. Seltik je tada spremio četiri miliona evra, no čelnici Tura imali su druge planove.

Tadašnji čelnici kluba i Žiruovi menadžeri seli su na večeru sa kontroverznim predsednikom Monpelijea Lujem Nikolinom i uz čašu vina i večeru dogovorili transfer pomenutog napadača.

Kada je Žiru saznao da mu je blokiran transfer u Seltik nije krio razočaranje i suze, ali kasnije će se ispostaviti da je to možda bila i bitna prekretnica u karijeri.

U dresu Montpelijea pružao je sjajne partije s kojim je 2012. godine osvojio kultnu i istorijsku titulu prvaka Francuske.

Nakon toga stigao je transfer u Arsenal, a 2011. godine kao igrač Monpelijea debitvao je za reprezentaciju Francuske gde i danas ruši rekorde.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar