“Biću ja opet ZLATOKOSA”: Mala Helena je bila na korak da ozdravi, ali TUMOR se vratio – POMOZIMO joj

Helena na put treba da krene već u sredu, pa je pomoć hitno potrebna

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram/gavran_no1

Sećate se malene Helene Gavran? Devojčica duge, riđe kosice i prelepih plavih očiju osvajala nas je iznova i iznova kada je osmehom i plesom istrajavala u teškim hemioterapijama i pobeđivala tumor na mozgu.

Kada joj je prvi put opala kosa, samo je rekla: “nema veze, biću ja opet zlatokosa”, pa produžila dalje. I uspela je, izlečila se na klinici u Parizu, a njenim roditeljima lekari su poručili da se ponašaju “kao da se nikada ništa nije ni dogodilo”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, Helena se sa porodicom ponovo našla na istom putu. Podmukla bolest vratila se, iako je niko nije očekivao.

– Ne znamo kako. Helena je vesela, jaka, izgleda zdravo…. Bila je na redovnoj kontroli i samo su saopštili da su našli recidiv. Bolest se vratila, podmuklo, ne dajući nikakve simptome. Ne znamo dokle više, dokle – u šoku  priča tetka Jelena Isakov.

Tata Radovan kaže da su ovoga puta promenili bolnicu i odabrali onkološku dečju kliniku Rogačov u Moskvi.

Foto: Printscreen/Instagram/gavran_no1

– Kada se prvi put sve konačno završili, mi smo se samo isključili. Nismo hteli da nas išta podseća na ono što smo prošli. Sada smo ponovo aktivirali račun i videli da je na njemu ostalo 50.000 evra. Mislili smo da će to biti dovoljno i da nećemo morati da zovemo medije, ali rekli su nam da će nam trebati dva puta više novca – priča Helenin tata.

Helena na put treba da krene već u sredu, pa je pomoć hitno potrebna.

Prvi put bolest joj je otkrivena kada je počela da povraća, biva pospana, razdražljiva i ljuta. Mislilo se da je samo ljubomorna jer je na svet došla njena najmlađa sestra, treća ćerkica u porodici.

Foto: Printscreen/Instagram/gavran_no1

U avgustu 2019. joj je dijagnostifikovan hidrocefalus, a onda i tumor na malom mozgu. Hitno je operisana, tumor je odstranjen, ali nadu za oporavak dalo je lečenje u inostranstvu. Negde baš početkom novembra 2019., suma od pola miliona evra je prikupljena i Helena je otišla put Pariza.

Javnost u Srbiji pomno je pratila tok lečenja malene. Bili smo veseli kad i ona, đuskali uz “Mile voli disko” s njom, prošli sve bolne terapije, bili tužni kad je plakala zbog odsečene kikice kada je kosa počela da opada, uvek u mislima s njom kao da je naša rođena.

– Ponovo ću biti zlatokosa, porašće mi kosa – bile su tada reči hrabre devojčice. I zaista. Kosica raste, polako ali sigurno. A Helena to najbolje zna, kao što i mi znamo da će nam se i iz Moskve vratiti sa lepim vestima.

Hajde da pomognemo Heleni:

Slanjem SMS-a: Upišete 707 i pošaljete SMS na 3030

Slanjem SMS-a iz Švajcarske: Upišete human707 i pošaljete SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552151-92

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004253.9

IBAN: RS35160005400004253935

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

BONUS VIDEO



Izvor: Telegraf.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar