Zbogom, Rodžer: Federerov sunovrat, sad ni njegovi prijatelji iz ATP ne mogu da mu pomognu!

Pre nekoliko nedelja Švajcarac je rekao da je "najgore iza njega", ne želeći da otkrije datum povratka na teren

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: SAEED KHAN / AFP / Profimedia

Proslavljeni švajcarski teniser Rodžer Federer od naredne nedelje neće biti medju prvih 10 tenisera na ATP listi, nakon što se prošle noći u osminu finala mastersa u Indijan Velsu plasirao Poljak Hubert Hurkač. Federeru će to biti prvi put da bude van deset najboljih, nakon gotovo pet godina.

Švajcarac ne učestvuje na mastersu u Indijan Velsu, i naredne nedelje će izgubiti 480 bodova, dok će Hurkač ući medju prvih 10 nakon pobede nad Amerikancem Frensisom Tijafom posle dva seta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je gotovo celu 2020. godinu pauzirao zbog dve operacije kolena, i usled pandemije korona virusa, koja je odložila i otkazala veliki broj turnira. U martu ove godine vratio se posle pauze na turniru u Dohi, a najbolji rezultat ostvario je plasmanom u četvrtfinale Vimbldona, gde je poražen upravo od Hurkača.

Posle Vimbldona 40-godišnji teniser završio je sezonu zbog ponovnih bolova u desnom kolenu. Federer je u najboljih 10 ušao u maju 2002. godine, a taj plasman napuštao je tokom nekoliko nedelja izmedju jula i oktobra te godine, i od novembra 2016. do januara 2017. godine.

Pre nekoliko nedelja Švajcarac je rekao da je “najgore iza njega”, ne želeći da otkrije datum povratka na teren. Do sada je zauzimao deveto mesto na ATP listi, a u ponedeljak će osvajač 20 grend slem titula biti na 11. mestu.

Novak Đoković im mnogo smeta: ATP se udružio s Noletovim mrziteljima – skandal u teniskom svetu! (FOTO)

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar