Ministar Vulin: Vojska i policija Srbije će dobiti NAJNOVIJU opremu i naoružanje iz Rusije

Ponovio je da će Srbija pod sadašnjim rukovodstvom strogo poštovati vojnu neutralnost, da se neće pridružiti NATO i neće podržati sankcije Rusiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs/Stefan Kojić

– Vojska i policija Srbije će, u skladu sa postojećim sporazumima i ugovorima, dobiti najnoviju opremu i naoružanje iz Rusije – izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

On u intervjuu za agenciju RIA Novosti nije izneo detalje, ali je rekao da će vojska i policija Srbije, na osnovu prethodno zaključenih sporazuma i ugovora sa Ruskom Federacijom, postati mnogo jače.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– O tome ne možemo govoriti dok se ne dogodi. Ali, apsolutno je sigurno da će vojska i policija policija kupovati najsavremenije tehnologije, između ostalog i one koje proizvodi Ruska Federacija – rekao je Vulin.

Ponovio je da će Srbija pod sadašnjim rukovodstvom strogo poštovati vojnu neutralnost, da se neće pridružiti NATO i neće podržati sankcije Rusiji.

– Sve dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije i dok sam ja u bezbednosnim strukturama, Srbija necće postati članica NATO i strogo ćemo voditi računa o očuvanju naše vojne neutralnosti – istakao je Vulin.

Ponovio je da Srbija nikada neće podržati sankcije Rusiji ili antirusku histeriju.

– Istorija je pokazala da je svaka rusofobija takođe srbofobija. Nikada se nije desilo da je neko napao Rusiju a da nije napao Srbiju, to je pravilo – smatra Vulin.

Takođe je rekao da će Srbija i Rusija razvijati saradnju u borbi protiv terorizma, trgovine drogom i organizovanog kriminala.

BONUS VIDEO



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar