Sve je spremno za Samit nesvrstanih: Lista zvaničnika koji su stigli u Beograd kompletirana (FOTO)

Azerbejdžan je, uz Srbiju organizator ovog samita

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Beograd, 10. oktobra 2021.- Ministar spoljnih poslova Angole doputovao je danas u Beograd, gde ce sutra i u utorak ucestvovati na samitu povodom 60 godina od osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja. FOTO TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC/ nr

Lista učesnika koji su doputovali u Beograd na Samit u čast Pokreta nesvrstanih zemalja je kompletirana, a u glavni grad Srbije večeras su stigli i ministri spoljnih poslova Azerbejdžana Džejhun Bajramov i Saudijske Arabije Fejsal bin Farhan bin Abdulah.

Azerbejdžan je, uz Srbiju organizator ovog samita.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tokom vikenda su u Srbiju doputovali brojni zvaničnici, koji će prisustvovati skupu, među njima i predsednik Gane Nana Akufo-Ado, kao i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu.

U Beograd su doputovali premijeri, ministri spoljnih poslova, specijalni izaslanici brojnih azijskih, afričkih i latinoameričkih zemalja, koje su tokom šest decenija činile Pokret nesvrstanih zemalja ili su u njemu posmatrači.

Komemorativni skup u čast šest decenija od osnivanja Pokreta, rođenog u Beogradu 1. septembra 1961. godine, održaće se u naredna dva dana na Beogradskom sajmu, a pratiće ga i ekonomski forum, pa će skup biti i prilika za produbljivanje ekonomske saradnje sa partnerskim državama.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar