Pored Đokićevih tela nađen ključni DOKAZ, ali ne mogu da ga iskoriste: Ovaj trag ne može niko da razjasni

Izvor iz istrage kaže da je policija prethodnih dana saslušala sve rođake

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Masa Bandjur, Privatna arhiva

Inspektori su u okviru istrage ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca saslušali više od 100 ljudi iz tog mesta i okolnih sela, Moravca i Tešice, gde je počinjen zločin.

Svi koji su odvedeni na poligraf su prošli, a jedini trag koji je nađen pored tela za sada ne može pomoći u potrazi za ubicama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovo su, uglavnom, dosadašnji rezultati iz veoma komplikovane istrage ubistva vlasnika menjačnice u Aleksincu Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25), koje se dogodilo u noći između 26. i 27. septembra. Đokići su oteti ubrzo nakon što su svojim “folksvagen pasatom” krenuli od kuće Goranove majke u Moravcu, a njihova izrešetana i spaljena tela pronađena su šest dana kasnije, 2. oktobra, u ataru sela Moravac. Istog dana u Tešici je nađen i Goranov spaljeni “pasat”.

Izvor iz istrage kaže da je policija prethodnih dana saslušala sve rođake, prijatelje i poslovne partnere Gorana Đokića i njegove porodice.

– Takođe, saslušani su i svi meštani Moravca i Tešice koji bi fizički bili u stanju da naude Đokićima. Reč je o više od 100 osoba i većina je pristala na poligrafsko ispitivanje i prošli su – objašnjava izvor i dodaje:

– Što se tiče DNK traga koji se pominjao u javnosti on je nađen u blizini jame gde su bila bačena tela. Međutim, taj DNK uzorak se ne podudara ni sa jednim u bazi podataka MUP-a, pa se trenutno ne zna čiji je. Da pojasnim, DNK uzorci se od pre nekoliko godina uzimaju svakom ko je počinio neko krivično delo u Srbiji, što znači da ubice porodice Đokić ili nisu ranije hapšene u tom periodu ili su iz inostranstva, što je malo verovatno. Ubica je, po svemu sudeći, neko ko dobro poznaje teren u selima oko Aleksinca i dobro su znali da Goran Đokić sa sobom uvek nosi veću količinu novca.

Na drugoj strani, sagovornik naglašava da istraga oko trostrukog ubistva još nije udarila u zid, pošto inspektori i dalje danonoćno rade na ovom slučaju.

– Neka veštačenja koja bi mogla da rasvetle ovaj zločin još nisu završena. Istovremeno, inspektori i Žandarmerija još patroliraju područjem oko Moravca i Tešice kako bi eventualno pronašli neki novi trag. Otežavajuća okolnost je svakako to što je prošlo mnogo vremena od ubistva do pronalaska tela, ali inspektori su potpuno uvereni da će pronaći i privesti ubice porodice Đokić – napominje izvor.

Inače, Granična policija je proverila sve meštane Aleksinca i okoline koji su u noći ubistva napustili zemlju, ali ni tu nije bilo sumnjivih osoba.

O, ali na prelazu Horgoš. On prosto nije imao vremena da posle ubistva tako brzo dođe do granice sa Mađarskom, pa za sada nije na listi osumnjičenih – ističe sagovornik.

BONUS VIDEO:

Izvor: Informer

Komentari (10)

  1. Da,dosli ste u problem sa glupim zakonom o DNK. Po nasem zakonu ako neko ne pristaje da se uzme DNK ne mozete ga naterati na to.E tako se Miroslav Ilic vozi godinama po sudovima zbog nepriznavanja sina jer ne da DNK. Taj zakon mora hitno da se menja.Ovako izgleda kao da stitimo one koji su mimo zakona!

    Odgovori
  2. Uzeti dnk od blize rodbine i svih koji su bili bliski sa ubijenima. Praksa: Sreten Radic kog su prvi komsija sa jos jednim POLICAJCEM cekali u praznoj vlastitoj kuci da se vrati sa zenom s puta, ubijen je tako sa dosta udaraca jer nije imao vise od 20h eura kod sebe, ubice nisu verovali pa su nastavili da ga tuku dok nije podlegao. Dakle, komsije, rodbina, policija, zelenasi, komsije koji su sluzili vojni rok ili bili placenici, bivsi/sadasnji momak od njihove kcerke. Svi koji su nekim nacinom imali uvid u finansijki dio porodice, ili dozu ljubomore, zavisti. Zelim vam sve najbolje. BP

    Odgovori

Ostavite komentar