Vučić o Stefanoviću: Konačna reč na nadležnima, taj kog podržavaju Đilasovi mediji neće dobro proći u SNS

Predsednik se obratio javnosti nakon sednice Predsedništva SNS

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke prokomentarisao je veliku akciju unutrašnje kontrole o kojoj je juče govorio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i osvrnuo se na odbijanje poligrafskog ispitivanja od strane nekadašnje sekretarke Uprave kriminalističke policije Dijane Hrkalović, načelnika Odeljenja za narkotike beogradske policije Slobodana Milenkovića i inspektora Dušana Mitića.

– Obavestio me Vulin, to je trajalo 10 minuta, rekao sam mu dan ranije da sam gotovo siguran da ti ljudi neće prihvatiti da idu na poligraf, on me obavestio da nisu otišli. Ja sam mu rekao hvala, imam posla da se bavim i energetikom i lekovima za koronu i oko Nesvrstanih. Što se tiče cele situacije, prevešću vam: nadležni organi neka se time bave, oni imaju svoj posao – rekao je Vučić i dodao:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Jasno je svima da su me nezakonito prisluškivali najmanje 1.882 puta i ono što je dokazano da nema inkriminišuće radnje u tim razgovorima, i da su uposlenici u ovoj frimi koja se neretko predstavlja kao politička stranka lagali da sam ragovarao sa Radojičićem i sa Veselinovićem. Nikad nisam razgovarao. Činjenica je da je neko želeo da mog brata potpuno nevinog uvuče u slučaj Koluvija. Sve ostalo neka ispitaju nadležni organi – istakao je predsednik.

Vučić je rekao da je oguglao na sve, i da je tražio i da se prema njegovom bratu odnose kao prema svakom građaninu Srbije, ali ne kroz nameštaljke i izmišljotine.

– Takvu su kampanju vodili protiv moje porodice. Mog sina su predstavljali kao kriminalca. To onda objavljujete i to služi razaranju svega i dovođenju mene u poziciju da kažem ne preostaje mi ništa nego da se sklonim. Na kraju se ispostavilo da nisu bubrezi moga brata napali pendrek, već obrnuto. Sada je sudski dokazano i presuđeno da nije imao nikakav kontakt sa Koluvijom. Jednu po jednu laž morate da demantujete. Kroz kakve vi probleme prolazite, šta to briga ljude u Srbiji. Posao je na nadležnim organima da ga urade – dodao je on.

Predsednik je, odgovarajući na pitanja zašto su Milenković i Mitić ponovo pozvani na poligraf, rekao:

– Zato što je neko u MUP-u posumnjao da su pitanja dogovorena, zbog toga su pozvani treći put, a iz meni čudnog razloga su odbili da potroše tih 10 minuta. Ne razumem šta je problem u 10 minuta. Pozovite one ljude koji znaju da nisu krivi, sto puta će da prođu poligraf. Ne znam šta je razlog. Ti koji su ih pozvali, bili su u pravu. Nemoj da govorim kako su odgovarali neki koji prođu poligraf: “Ja ne znam ništa, nisam upoznat”. Tako ne možete ni da padnete. Oni koji odbiju jer na nešto moraju da odgovore sa da ili ne, a to bi bilo pitanje: “Da li si ti predložio nekom da lažno optuži Andreja Vučića ili ne?”, tu ne možete da prođete sa “ne znam”.

Vučić je odgovarajući na pitanje novinara televizije N1 Petra Gajića da li će posle teških optužbi na račun Stefanovića, on ostati ministar u Vladi i član Predsedništva SNS, rekao:

– Vidite sa kakvim licemerjem se mi suočavamo. Oni koji vode kampanju protiv Vladimira Đukanovića po ceo dan, oni koji ga nazivaju bizonom, pošto su oni valjda mnogo lepi, filmske zvezde i sve geniji, intelektualci, odjednom su zabrinuti, a kako onda Nebojša može da bude član Predsedništva, pošto on ima sad da ispriča Bog zna šta o Vučićevim razgovorima ili ne znam o čemu, kao mala deca. Kao oni što kažu: “Ne sme da smeni Sinišu jer je u biznisu s njim.” Ja nisam u biznisu ni sa kim, nemam biznis, ja se ne bavim biznisom i neću da se bavim biznisom, ne interesuje me novac i nemam račune nigde i neću ih imati. Za razliku od onih koji svakog dana pokušavaju da mi sole pamet – kazao je on i dodao:

– I sada ste vi koji u stvari sve vreme na strani onih koji su zloupotrebljavali državne resurse, prisluškivali predsednika republike, i sve vreme ih podržavate, pravite se u stvari: “Teške optužbe Đukanovića”. Pustite nas sa teškim optužbama, mi ćemo o tome da govorimo unutar stranke, zato i imamo Skupštinu stranke. Nadležni organi će da rešavaju ko je počinio krivično delo, a ko nije. To radi Tužilaštvo, policija i na kraju onaj koji daje krajnju ocenu – to je sud, to nije politička stranka. Mi ćemo ovde naše odnose da rešavamo. I za nas je uvek jedan jasan signal – koga podržavaju Mulitkom mediji i Đilasovi mediji, taj podršku u našoj stranci da dobije, ne može nikad – rekao je Vučić.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar