Ne preskačite zajednički RUČAK: Pet načina da OJAČATE vezu sa detetom

Napravite raspored pomoću kojeg ćete mogu da provodite kvalitetno vreme sa decom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: - / Wavebreak / Profimedia

Svaki roditelj želi da sa svojim detetom ima što bolji odnos. Međutim, zbog razlika u godinama, često se dešava da imaju potpuno različite poglede na iste stvari.

To je potpuno normalno, ali uvek treba da se trudite da stvorite poseban odnos sa decom i da im budete primer kako treba da se ponašaju i razmišljaju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Da biste učvrstili vezu sa svojim detetom, potrebno je provesti kvalitetno vreme s njim i osluškivati njegove potrebe.

1. Češće izražavajte ljubav

Našoj deci je potrebna ljubav, naklonost i pažnja jednako koliko i nama. Izrazite svoju ljubav češće. Grlite ih, ljubite, recite im da ih volite, dajte im toplinu, naklonost i svoju pažnju nekoliko puta dnevno. Neka znaju da ih volite i da ste uvek tu za njih. Oni se kraj vas moraju osećati sigurno i voljeno.

Foto: Shutterstock

2. Komunicirajte s njima

Potrudite se da što više komunicirate sa svojom decom. Na taj način će naučiti kako da se izražavaju, pa će graditi vezu temeljenu na komunikaciji i poštenju. Ako vam kažu svoja osećanja, poslušajte ih i recite im kako stvari stoje. Uvek im dajte savet i izvedite na pravi put. Naučite ih kako pravilno da komuniciraju sa drugim ljudima.

3. Stvorite siguran prostor

Kao roditelj morate svojoj deci da stvorite siguran prostor u kojem će se osećati zaštićeno. Njihove potrebe morate da zadovoljite. Pobrinite se da znaju da vam mogu verovati, čak i ako stvari nisu dobre.

Foto: – / Wavebreak / Profimedia

Moraju znati da ste uvek tu za njih i da im čuvate leđa.

4. Slušajte ih i budite strpljivi

Sve počinje tako što ćete biti strpljivi. Saosećajte se sa osećanjima vašeg deteta i pokušajte bii uz njega koliko god možete. Mogao bi to biti čak i mali problem kroz koji prolaze, ali pet minuta vašeg vremena je sve što im ponekad treba.

5. Ručajte zajedno

Napravite raspored u kojem provodite najmanje 30 do 60 minuta tokom dana sa decom, bez ikakvih smetnji. Drugi način da budete sa svojom decom i provodite kvalitetno vreme s njima jeste da ručate zajedno. Tokom obroka može se voditi sjajan porodični razgovor. Podstaknite ih da sklone svoje mobilne telefone i da budu prisutni, kako biste se povezali kao porodica u stvarnom vremenu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar