Mnoge legende su igrale preko 40 godina, ali ne i oni: Ovi fudbaleri su prerano rekli DOSTA (VIDEO)

Mnogo je više onih koji su prerano otišli u fudbalsku penziju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: PA Images / Alamy, AFP, Neal Simpson, S…Ren Andersson/ Profimedia

Zlatan Ibrahmović je nedavno napunio 40 godina i deluje da nema nameru da stane sa fudbalom. Retki su oni koji u svojim 40 godinama igraju na vrhunskom nivou i sa takvom gladi za pobedom. Paolo Maldini i Lotar Mateus su takođe u kopačkama dočekali 40 godina, ali čini se da će ih Zlatan prestići.

Ipak, mnogo je više onih koji su prerano otišli u fudbalsku penziju, a upravo je ovo tekst o njima, o onima za koje bismo voleli da su igrali još.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Na prvom mestu je bivši špic Milana Marko van Basten. Počeo je karijeru u Ajaksu, gde je bio najbolji strelac četiri godine zaredom i osvojio je Zlatnu kopačku i postigao je pobedonosni gol u osvajanju tadašnjeg Kupa pobednika kupova. Posle toga je prešao u Milan, gde je osvojio šampionat Italije odmah po dolasku. U Milanu je osvojio Zlatnu loptu i bio je proglašen za Fifinog igrača godine. Nažalost morao je da prekine kariju u 31. godini zbog htoničnih problema sa zglobom.

Sledeći je bivši napadač Mančester junajteda Erik Kantona, a on je završio karijeru u 30. godini, koji je osim svojih fudbalskih majstorija ostao upamćen i po kung-fu potezu, kada je udario navijača protivničkog tima, dok je izlazio sa terena. Karijeru je počeo u Okseru, pa je otišao u Marsej i onda je prešao u Lids Junajted. Vrhunac je doživeo u Mančester junajtedu i tamo je osvojio tri šampionske titule.

Bivši napadač Ajaksa i Barselone Patrik Klajvert završio je karijeru u 31. godini, a najbolje partije je pružao na svom početku karijere u Ajaksu i posle toga u Barseloni. On je postigao pogodak u finalu Lige šampiona protiv Milana, kada je sa Ajaksom osvojio to takmičenje i tada je postao najmlađi igrač koji je postigao gol u finalima evropskih takmičenja. Sa Barselonom je osvojio jednu titulu. Klajvert je bio najbolji strelac holandske reprezentacije do 2013. godine, kada ga je prestigao Van Persi.

Posle njega ide bivši predsednik UEFA, legendarni Francuz Mišel Platini koji je završio karijeru u 32. godini. Karijeru je počeo u Nansiju, a nakon toga je prešao u Sent Etjen sa kojim je osvojio titulu u Francuskoj. Najbolje partije pružao je u dresu Juventusa. Osvojio je dve šampionske titule, jedan Evropski Superkup. Bio je proglašen tri godine zaredom za najboljeg igrača godine. Sa Francuskom je osvojio 1984. Evropsko prvenstvo.

Pored njih, igrači koji su jos završili karijere u ranim tridesetim godinama i kasnim dvadesetim su: Didije Dešan (32), Hidetoši Nakata (29), Brajan Laudrup (31), Sandro Vagner (32), Andre Širle (29), Frank Rajkard (32), Dejvid Bentli (29).

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar