Severina nije “optužila Srbe da su genocidan narod”

Hrvatska pevačica izjavila je da ne želi da sarađuje sa Dodikovom televizijom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto:E-Stock/Stanislav Nedelja

Na portalu Objektiv.rs objavljeno je da je Severina optužila Srbe da su genocidan narod, što nije tačno. 

Naime, kako je portal Objektiv.rs objavio, jedan popularni lanac kladionica nedavno je angažovao Severinu za jedno od svojih zaštitnih lica, iako hrvatska pevačica već neko vreme pljuje po Srbima, uključujući i patrijarha Porfirija, a sada je pokazala da vodi i antisrpsku politiku, što nije tačno.

Naime, Severina je rekla da ne želi da sarađuje sa onima koji negiraju genocid u Srebrenici, pa se postavlja pitanje da li srpska kladionica priznaje nepostojeći genocid. Već neko vreme se u medijima pisalo da će Severina voditi emisiju na novoj televiziji Una TV, koja treba da počne sa radom krajem godine, ali je pevačica odustala od ovog projekta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

‒ Nisam se do sada oglašavala na tu temu. Moje ime se provlačilo u svakom tekstu a da niko nije proverio da li je informacija tačna. Činjenica je da sam dugo pregovarala, imali smo vrlo ugodne radne sastanke i zaista smo se dogovorili da radimo, čak smo krenuli s okupljanjem ekipe ‒ rekla je Severina, pa izjavila da Dodik vređa žene i da ne želi sa njim da sarađuje, jer on ne priznaje genocid:

‒ Međutim, onda se u medijima pojavila informacija da je reč o “Dodikovoj televiziji”, pa je odjednom moje ime počelo da se pojavljuje uz njegovo. Na kraju seispostavilo da je reč o partnerstvu sa porodicom Dodik. Ne želim da učestvujem u projektu koji ima veze s osobom koja vređa žene na najgori način i koja ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid.

UVREDLJIVE PORUKE

Severina je ovim jasno dokazala da veruje da je ratni zločin koji se dogodio 1995. godine u Srebrenici zapravo genocid, kao i da svi njeni saradnici tako misle, budući da ona ne bi ni sarađivala sa njima da nije tako. Dovodi se u pitanje da li i poznati lanac kladionica ima takav stav. Naime, Severina, Miloš Biković i Rade Šerbedžija deo su najnovije reklamne kampanje kladioničarskog lanca.

Podsetimo da je hrvatska pevačica u poslednje vreme imala već nekoliko ispada, te da je u SMS porukama napadala poglavara Srpske pravoslavne crkve Porfirija. Zamerala je patrijarhu što je u dobrim odnosima sa ocem njenog sina Milanom Popovićem, sa kojim se već neko vreme sudi oko starateljstva.

‒ A tu je i novoizabrani poglavar Srpske pravoslavne crkve, slavni Porfirije, Milanov prijatelj koji mi, navodno, nešto oprašta, a oprost od njega ne tražim. Neka se on pokaje za svoje grehe i pomoli za spas svoje duše, trebaće mu. Porfirije je dopustio da se dete kršteno u katoličkoj crkvi ponovno krsti u pravoslavnoj bez saglasnosti majke. Toga nema nigde ‒ rekla je tada Severina i navodno poslala patrijarhu poruku: “Pope, pope, družiš se sa krimosima!”

Ovim povodom pokušali smo da dobijemo komentar od pomenutog lanca kladionica, ali odgovor nismo dobili do zaključenja broja.

Šta su činjenice?

Vučković ni u jednom od pomenutih slučajeva nije srpski narod “optužila” da je genocidan. Vest iz oktobra odnosi se na izjavu koju je Severina Vučković 2021. godine dala za Večernji list iz Hrvatske. Kako se navodi u članku od 6. oktobra 2021. godine, Vučković je demantovala navode da će raditi na UNA televiziji. Ona je za Večernji list potvrdila da je od projekta na ovoj televiziji odustala, iako su vođeni pregovori.

– Međutim, onda se u medijima pojavila informacija da je reč o ”Dodikovoj televiziji”, pa se odjednom samo moje ime počelo pojavljivati uz njegovo. Na kraju se ispostavilo da je doista reč o partnerstvu s obitelji Dodik. Ne želim sudelovati u projektu koji ima veze s osobom koja vređa žene na najgori način i koji ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid. – rekla je pevačica.

Dakle, Vučković u ovoj izjavi nije rekla da su “Srbi genocidan narod”, iako su kasnije tako izvijestili brojni mediji. Pjevačica je izjavila da “ne želi sudelovati u projektu koji ima veze sa osobom koja ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid”, misleći na člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika. Ona u svojoj izjavi nije spominjala “Srbe” niti je ikoga okarakterisala “genocidnim”, te stoga dole navedena fotografija naslovne strane našeg printa je ocenjena kao lažna vest.

Nakon upozorenja organizacije Raskrinkavanje.ba da vest koju smo preneli nije tačna, ogradili smo se i napravili izmene u tekstu.

Ovom prilikom izvinjavamo se čitaocima na grešci. Preduzećemo sve mere opreza da se ovakav propust ne ponovi na našem portalu. O greškama koje smo ispravili, a na koje nam je ukazao Raskrinkavanje.ba čitajte KLIKOM OVDE!

PIŠE: EKIPA OBJEKTIVA

OVU I OSTALE AKTUELNE TEME PROČITAJTE U SUTRAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (8)

  1. Kad joj je zagustilo sbrisala je za Srbiju i udomila se kod Kebe.Sad je kriza prošla pa se vratila nazad i uklapa se utomašnji milje.

    Odgovori

Ostavite komentar