Barsa bila na ivici provalije: Generalni direktor Katalonaca otkrio realno stanje finansija u klubu

Jedan od čelnika Barselone otkriva u kakvim problemima se nalazio klub

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Nicolň Campo/ddp USA/Profimedia

Jedan od ljudi, koji se nalazi na čelu Barselone, generalni direktor Feran Reverter otkrio je da se slavni klub nalazio na ivici totalnog sunovrata.

On je danas izjavio da je dug kluba bio 1.35 milijardi evra, a probleme su pravili ogromni rashodi, pa je Barsa bila pred stečajem.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U martu ove godine bili smo u situaciji pred stečajem, ali smo kao sportsko udruženje uspeli da refinansiramo dug – rekao je Reverter na konferenciji za medije.

Da bi se snašli u kratkom roku ugovorili su kredit, više od 80 miliona evra, za pokriće gotovinskih obaveza u roku od 90 dana, uz refinansiranje duga od 595 miliona evra.

Reverter je dodao da je revizija finansijskog stanja u klubu od sezone 2018/19, do 31. marta ove godine pokazala da je postojala loša uprava, i da su čelnici kupovali igrače van realnih mogućnosti.

Pre izbora, koji su održani u martu ove godine, i na kojima je pobedio Đoan Laporta, tu funkciju je od 2014. godine obavljao Đozep Marija Bartomeu, koji je pod pritiskom javnosti podneo ostavku u oktobru prošle godine.

– Kada su dovodili igrače niko nije razmišljao o tome možemo li ih platiti. Iste noći kad su doveli Antoana Grizmana, shvatili su da nema novca za dovođenje i morali su da traže novac iz drugog fonda – dodao je Reverter.

U periodu od jeseni 2018. godine do marta ove godine plate prvog tima porasle su za 61 odsto sa 471 miliona na 759 miliona evra, a nova uprava je prema njegovim rečima smanjila taj iznos za 155 miliona evra.

Pored svega toga Revereter otkriva da su u poslednjih par godina provizije za posrednike u transferima bile nenormalno visoke, negde oko 20 i 30 odsto, a obično se radi od nekih 5% zarade.

Posle svih problema i uspešne revizije iz Barselone najavljuju da očekuju da će ovu sezonu završiti sa prihodom od oko pet miliona evra.

BONUS VIDEO:

Otkriveni novi, neverovatni detalji o odlasku Mesija iz Barse: Florentino Perez je umešao prste!Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar