Ovo je lista trenutno najboljih fudbalera na svetu: Mesi 2.575, Ronaldo 365, Levandovski tek na 43. mestu

Iza prvoplasiranog Benzeme je Mohamed Salah, te Erling Haland i Kilijan Mbape, nakon njih sledi Džeko na petom mestu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/VALERIANO DI DOMENICO

Ugledni Skaj sports analizirao je učinak igrača iz pet najjačih liga Evrope, a od ljudi sa naših prostora, na petom mestu je Edin Džeko sa 17.323 boda.

Prvo mesto zauzima Karim Benzema sa 22,881 bodova. Fantastični Francuz je do sada postigao devet golova i ima sedam asistencija.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iza Benzeme je Mohamed Salah, te Erling Haland i Kilijan Mbape, nakon njih sledi Džeko.

U Top 10 još se nalaze Mikel Ojarzabal (Real Sosijedad), Ašraf Hakimi (PSŽ), Teji Savanije (Monpelje), Florijan Virc (Bajer Leverkuzen) i Dmitri Paje (Marsej).

Interesantno da je Robert Levandovski iz Bajerna tek na 43. mestu sa 13,549 bodova. Kristijano Ronaldo je 365. sa 7,509 bodova, a Lionel Mesi (2,575) nije ni među hiljadu statistički najboljih igrača, ako se gleda samo ova sezona, što je i logično, jer nije skoro ni igrao do pre par nedelja.

Inače, Skaj sportsov “Power ranking” se temelji na bodovima koji se igračima dodeljuju iz 35 različitih statističkih kategorija, od golova i asistencija, do blokiranja udaraca i startova.

Poredak u obzir uzima broj bodova koje je igrač osvojio u poslednjih pet utakmica sezone pri čemu svaka prethodna utakmica donosi 20 odsto manje bodova u dodatnom oduzimanju.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar