LJUBAV KAO NA FILMU

Venčali su se u pauzi snimanja, kumovala im je OVA GLUMICA: Neobična priča Milene Dravić i Gage Nikolića

Legendarna glumica rođena je na današnji dan 1940. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Screenshot Youtube

Glumci Milena Dravić i Dragan Nikolić važili su za jedan od najskladnijih parova među domaćim javnim ličnostima. Njihov brak mnogima je služio za primer, a njihova velika ljubav i danas je mnogima inspiracija. Njih dvoje su bili 45 godina u braku, sve do glumčeve smrti, a priča o njihovom venčanju posebno je zanimljiva.

Milena, koja bi na današnji dan proslavila svoj 81. rođendan, i njen živitni saputnik Dragan, venčali su se davne 1971. godine na vrlo neobičan način. Naime, glumački par izgovorio je sudbonosno “da” u toku snimanja novogodišnjeg televizijskog filma “Kako su se volele dve budale”, i to na brzinu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dravićeva i Nikolić tražili su u pauzi između snimanja dodatnih sat vremena, koje su iskoristili da se jedno drugom zavetuju na večnu ljubav

Otišli su u opštinu Vračar i sklopili brak u prisustvu Seke Sablić, koja im je bila kuma.

– Usred snimanja jednog filma zamolili smo reditelja da nas pusti na pauzu. Poveli smo i našu kumu Seku Sablić i otišli u opštinu Vračar da se venčamo. Nakon venčanja smo se vratili na snimanje i nastavili da radimo. Zanimljivo je da nemamo nijednu fotografiju sa venčanja, niko nas nije fotografisao – izjavila je Milena Dravić svojevremeno.

Iako za veliku ljubav Milene i Gage svi znaju, mnogima nije poznat podatak da je pre Gage Milena imala dva braka.

Prvi od njih sklopila je 1960. godine sa rediteljem Purišom Đorđevićem, a rastali su se nakon nekoliko godina zajedničkog života. Nakon toga, glumica je uplovila u vezu sa još jednim rediteljem, Vojislavom Kokanom Rakonjcem za kog se udala nakon nekoliko godina zabavljanja. U braku su bili sve do njegove prerane smrti 1969. godine, a u trenutku smrti imao je samo 34 godine.

Podsetimo, Dragan Nikolić je preminuo 16. marta 2016. godine, a Milena je izdržala samo dve godine bez njega – umrla je 14. oktobra 2018.

 

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar